Договорът за производство на автомати АК-203 Калашников в съвместно предприятие

...
Договорът за производство на автомати АК-203 Калашников в съвместно предприятие
Коментари Харесай

Индия договаря автомати Калашников за 590 милиона долара

Договорът за произвеждане на автомати АК-203 " Калашников " в взаимно дружество в Индия може да бъде подписан до края на тази година, оповестиха от пресслужбата на групата компании " Калашников " пред публицисти във вторник

Сумата на договорката по контракта за закупуване на автомати " Калашников " от индийските въоръжени сили се прави оценка на 590 милиона $, написа.

Оръжията ще бъдат доставени от взаимно руско-индийско дружество, което възнамерява да стартира произвеждане в тази страна при започване на 2022 година. По този метод цената на контракта сред руско-индийската компания Indo-Russian Rifles Private Limited и Министерството на защитата на Индия за лицензирано произвеждане на 680 хиляди автомата Калашников AK-203 за индийските въоръжени сили понижава с съвсем 100 милиона $ и в последна сметка възлиза на към 590 милиона $ (в доларово изражение самият контракт е номиниран в индийска валута), сподели за РБК източник, непосредствен до индийското посолство.

Информацията беше доказана от източник на RBC във военно-промишления комплекс (ВПК), като добави, че това се е случило значително заради " усъвършенстването на въпросите, свързани със основаването на произвеждане в Индия ".

По-рано профилираното издание Janes, базирайки се на представители на индийската войска, заяви, че цената на контракта е 51,24 милиарда индийски рупии, или почти 688 милиона $. Меморандумът за производството на машини в границите на взаимно дружество сред Индия и Русия беше подписана през февруари 2019 година

" Извършена е доста подготвителна работа, по време на която съветски експерти, дружно с индийски сътрудници, създадоха ефикасен индустриален модел. Това даде опция да се усъвършенстват разноските за образуване на производството с десетки милиони долари ", сподели за РБК индустриалният шеф на въоръжения клъстер Ростех Бекхан Оздоев.

Предполага се, че договорът за произвеждане ще бъде подписан по време на визитата на съветския президент Владимир Путин в Ню Делхи, написа Janes. Източник на RBC, осведомен с подготовката за визитата, сподели, че срещата на Путин с индийския министър председател Нарендра Моди може да се състои на 6 декември.

Тъй като Ню Делхи имаше поръчка за незабавна доставка на щурмови автомата, в границите на контракта " Калашников " ще достави 70 000 щурмови пушки, а останалите 610 000 ще бъдат съединени в Индия, писа през ноември Indian Times Now. Това се удостоверява от източник на РБК в отбранителната промишленост... " Русия стигна до невиждано високо равнище на локализация и скорост на трансфер на технологии ", сподели той, добавяйки, че при 100% локализация цената ще бъде 930 $ за единица оръжие(в доларово изражение).

Индия непроменяемо е измежду петте най-големи купувачи на съветско оръжие, това следва от косвени данни на Федералната митническа работа. И по този начин, износът на артикули от категорията SSSS (скрити раздели на митническата статистика, които включват, наред с други неща, оръжия, муниции, самолети и хеликоптери) от Русия за Индия през 2020 година възлиза на 666,5 милиона $, за девет месеца на 2021 година - към $608 миилона. През 2018 година сходни скрити доставки за Индия от Русия доближиха $1,2 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР