Договорът за доставката на 14 нови електрически автобуса Yutong, в

...
Договорът за доставката на 14 нови електрически автобуса Yutong, в
Коментари Харесай

Община Плевен подписа договора за доставка на 14 нови електробуса и зарядни станции за тях

Договорът за доставката на 14 нови електрически рейса Yutong, в едно с в допълнение съоръжение, и 14 зарядни станции за тях беше подписан през днешния ден в Заседателната зала на Община Плевен от инж. Ангел Несторов – шеф на „ Тролейбусен превоз ” ЕООД, и Андон Димитров – изпълнителен шеф на определения реализатор – „ Българска автомобилна промишленост ” ЕАД – София. На церемонията участваха кметът на Община Плевен Георг Спартански, неговите заместници Стефан Милев и Милен Яков, Тодор Стойков – търговски шеф на „ Българска автомобилна промишленост ” ЕАД.
Доставката на електробусите и зарядните станции се реализира в границите на плана „ Утвърждаване на екологосъобразния публичен превоз в Плевен ”, процедура „ Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух – BG16M1OP002-5.004, по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 ”. Проектът се реализира от Община Плевен в партньорство с общинското сдружение „ Тролейбусен превоз ” – Плевен. Изпълнението му започва на 04.12.2019 година, а срокът за привършване е до 04.09.2023 година Общата стойност на плана е 17 951 744.44 лева
 Въвежда се краткотрайна организация на придвижване поради ремонта на надлеза към жк „ Сторгозия “ в Плевен Въвежда се краткотрайна организация на придвижване поради ремонта на надлеза към жк „ Сторгозия “ в Плевен
Режим на краткотрайна организация на придвижването се вкарва по пътния надлез за жк „ Сторгозия “, ул. „ Сторгозия “ и ул...

Днес вършим следващата сполучлива стъпка към рационализация на градския превоз и реализиране на цялостната му екологосъобразност, разяснява кметът Георг Спартански. В града ни се движат 54 нови тролейбуса, доставени на два стадия, а с новите електробуси с съображение можем да се гордеем, че сме единственият град в България и от дребното в Европа с напълно екологичен градски превоз. Новата облага ще ни разреши да разкрием нови транспортни линии и да разтеглим съществуващите, с което ще повишим качеството на обслужване на нашите жители, добави той.

Срокът за доставка на новите екологични транспортни средства и зарядните станции е 7 месеца от сключване на контракта, или до 12.12.2021 година, описа комерсиалният шеф на „ Българска автомобилна промишленост ” ЕАД Тодор Стойков. Стойността на контракта е 13 417 322.40 лева с Данък добавена стойност. Автобусите Yutong са 12-метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана високоякостна стомана за по-голяма сигурност на пасажерите и лидера. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдаване и диагностика в действително време.
 Нови електробуси возят от през днешния ден жителите и гостите на Казанлък (СНИМКИ) Нови електробуси возят от през днешния ден жителите и гостите на Казанлък (СНИМКИ)
Символично начало на придвижването на новите електробуси в Казанлък даде през днешния ден Кметът на Общината Галина Стоянова. Тя и представители на не...
Напълно климатизираните рейсове разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен с помощта на механичната рампа и системата за наклоняване.
Пробегът на един електрически рейс Yutong при цялостен заряд е до 400 км, а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 тона са нездравословните излъчвания въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно транспортно средство на годишна база.
Гаранцията на електробусите е 60 месеца, а на батериите им – 96 месеца. Високоспециализиран екип от БАИ и Yutong Bus ще подсигуряват тяхната надеждна употреба и навременно и умело сервизно обслужване.
Българска Автомобилна Индустрия ЕАД е формален представител на един от водачите в производството на градски, туристически и профилирани рейсове - Zhengzhou Yutong Bus CO. Автобуси Yutong оперират в над 120 страни по света. Yutong Bus е и едноличен водач в производството на електробуси в международен мащаб. Електробуси с марката Yutong са доставени в Англия, Испания, Франция, Швеция, Дания, Исландия, Полша и други европейски страни.
 Нови трамваи, тролейбуси и електробуси ще обслужват София Нови трамваи, тролейбуси и електробуси ще обслужват София
25 нови трамвая, 30 съчленени тролейбуса и 30 електробуса идват в София. Доставката на екологичните возила се извършва по планове на о...
БАИ ЕАД е компанията, която достави първия електрически рейс в България преди 4 години. Благодарение на отличното му показване, ниските експлоатационни разноски и ниския разход на електрическа енергия БАИ се постанова като главен сътрудник, предлагащ по-екологични и икономични транспортни решения. За последните 5 години компанията е доставила над 160 рейса Yutong, задвижвани на природен газ, дизел и електричество, които обезпечават по-комфортно и екологично напредване на жителите и гостите в няколко български града. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР