Договорът за добросъседство между България и Македония е вдъхновил споразумението

...
Договорът за добросъседство между България и Македония е вдъхновил споразумението
Коментари Харесай

Договорът за приятелство с Македония е вдъхновил споразумението за името, обяви Борисов

Договорът за добросъседство сред България и Македония е въодушевил съглашението с Гърция за името. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на страницата си във Facebook. 
 Атина и Скопие подписаха историческия контракт за името на Македония  Борисов и Заев се поклониха дружно пред паметника на цар Самуил в София (галерия)
Македония и Гърция подписаха контракта за името на 17 юни. По-рано през днешния ден македонският парламент ратифицира контракта. 

" Точно една година откакто с премиера Заев се поклонихме дружно пред паметника на цар Самуил в София, Народното събрание на Република Македония ратифицира контракта с Република Гърция за решение на разногласието за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка ", разгласи Борисов.

" Само една година мина от общото ни честване със Зоран, а районът към този момент дава образец за добросъседство, съгласие и общи дейности за по-добро бъдеще. Вдъхновение за всичко това бе и нашият контракт за другарство с Република Македония, който бе утвърден единомислещо в нашия парламент ", добави той.

Борисов акцентира, че идващите няколко дни ще са решаващи освен за бъдещето на Македония, само че и за Западните Балкани. 

" Призовавам всички другари от Европейския съюз да вземат участие в нашите старания за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма различен път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство ", акцентира той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР