Договорът между Централната избирателна комисия (ЦИК) и фирмата доставчик на

...
Договорът между Централната избирателна комисия (ЦИК) и фирмата доставчик на
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК с важни новини за машините за гласуване

Договорът сред Централната изборна комисия (ЦИК) и компанията снабдител на машините за гласоподаване към момента не е подписан, само че това следва да се случи до дни, заяви представителят на комисията Таня Цанева, представена от БГНЕС.

Цанева увери, че няма заплаха от закъснение, защото договорът не е подписан само по механически аргументи, а това следва да се случи „ до ден-два “.

„ Изпълнителят е явен и той приготвя доставката на машини “, уточни представителят на ЦИК и акцентира, че през днешния ден следва и среща на сътрудниците ѝ с изпълнителната власт, на която да бъдат разисквани въпросите към методите на предпазване на устройствата.

На идните частични локални избори обаче, планувани за 28 февруари, изборната администрация няма да може да провежда машинен избор. „ Не, за тези избори няма да стигнат, само че за парламентарните уповавам се да има във всички посочени секции за гласоподаване “, съобщи още Таня Цанева.

Частични избори през февруари ще има в общо 12 обитаеми места, от които 2 общини – Мъглиж, Старозагорско и Баните, област Смолян. От през днешния ден стартира и регистрацията за тях, а „ Републиканци за България “ на Цветан Цветанов стана първата политическа мощ, внесла документите си.

Очаква се Министерство на здравеопазването да адресира до ЦИК и здравен протокол, по който комисията безвредно да провежда вота в изискванията на пандемия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР