Договорът между България и Македония дава европейска перспектива на Скопие.

...
Договорът между България и Македония дава европейска перспектива на Скопие.
Коментари Харесай

Зоран Заев: Договорът между България и Македония дава европейска перспектива на Скопие

Договорът сред България и Македония дава европейска вероятност на Скопие. Това разгласи министър председателят Зоран Заев в навечерието на подписването на различен основен документ - този за името „ Северна Македония” с Гърция.

След срещата им стана ясно, че договорът за името „ Северна Македония” ще бъде подписан в неделя в Преспа. Извън протокола и програмата българският външен министър и македонският министър председател се срещнаха и отидоха да гледат спектакъл – „ Железният светилник” в родния град на Заев – Струмица, само че приказваха най-вече за политика.

„ След контракта с България общините от Източна Македония с общините от Западна България направиха положителни съюзи. Имаме български вложения в Македония и малко вложения на Македония в България”, съобщи Заев.
Името на Македония: Екатерина Захариева на изненадваща аудиенция при Зоран Заев Протестите в Скопие и Атина срещу новото име не престават
А договорът с Гърция ще бъде подписан в неделя на границата, в региона на Преспанското езеро. „ Убедена съм, че това единствено ще помогне да решат Македония да стартира договарянията за членство”, означи Захариева.

Ако в неделя договорът за името „ Северна Македония” бъде подписан, до края на месеца Скопие ще получи покана за участие в Европейския съюз, за която чака от 13 години.

По време на подписването на контракта в Преспа се чакат митинги от двете страни на границата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР