Договор за предоставяне на концесия за пристанище за обществен транспорт

...
Договор за предоставяне на концесия за пристанище за обществен транспорт
Коментари Харесай

Пристанище "Пристис" в Русе е отдадено на концесия за 35 години

Договор за даване на концесия за пристанище за публичен превоз с районно значение "Пристис " е подписан сред община Русе и "Порт Пристис " ООД-Русе, оповестиха от кметството в града.

Концесионерът се задължава да ръководи, поддържа и модернизира пристанището със свои средства, да ръководи публичната услуга, като прави пристанищни услуги по обслужване на пасажери, понтонни и морско-технически услуги за период от 35 години.

Преките стопански изгоди за общината са свързани с приемането на концесионни заплащания и вложения в обществената общинска благосъстоятелност. В капиталовата стратегия, включваща вложения за модернизиране на пристанище "Пристис " през целия период на концесията, е планувано и съоръжение на седем от корабните места със лични на концесионера понтони, както и разполагане на плаващ басейн.

Предвидени са и вложения за рехабилитация на кейови стени, открити площи, тротоари, пътища, ел. мрежи, външно осветяване, тръбопровод и канализация, а също и за възобновяване на дълбочините пред корабните места в зоната на оперативната акватория.

С даването на общинското пристанище на концесия ще се основат условия за увеличение на размера на корабите и пасажерите, повишение на потребления евентуален потенциал на пристанище "Пристис ", въвеждане на нови услуги, рехабилитация и възстановяване на пристанищната инфраструктура и основаване на предпоставки за развиване на водния превоз като най-евтин и екологично чист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР