Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител

...
Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител
Коментари Харесай

15 нови чешки тролейбуса ще возят русенци

Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител " СОР Либхави " ООД бе подписан в Русе, оповестиха от общината в крайдунавския град.

" Днес вършим една стъпка към дълготрайната ни цел да подобрим градския превоз в града. С всяко в допълнение транспортно средство транспортната задача ще може да се извършва по-добре, а новите тролейбуси ще разрешат и спестяването на средства ", показа кметът на Русе.

Новите тролейбуси ще бъдат част от автопарка на " Общински превоз - Русе " ЕАД и се чака доставката им да стартира това лято. Те ще се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с потенциал от 86 пасажери - 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези транспортни средства са от ново потомство, като е даден приоритет на обезпечаването на налична среда за пасажери с понижена пъргавина и за майки с колички. Чешките возила са нископодови, като на междинната врата има платформа за колички, а при положение на потребност - цялата машина може да се наклони надясно.

Гаранционният период на всеки от новите тролейбуси е 10 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР