Договаряйки се с Русия за примирието в Сирия, САЩ демонстрираха

...
Договаряйки се с Русия за примирието в Сирия, САЩ демонстрираха
Коментари Харесай

САЩ посякоха съюзниците от Анкара: НАТО няма да се застъпи за Турция!

Договаряйки се с Русия за примирието в Сирия, Съединени американски щати демонстрираха на Турция, че не поддържат желанията на Анкара да изпрати войски в Сирия, декларирал някогашният американски посланик Джим Джантрас в изявление за RT.

„ Осигуряването на прекратяването на огъня ще бъде изключително мъчно. Ако Турция изпрати свои войски в Сирия, това би било безусловно нелегално, те ще бъдат подложени на ответни ограничения от страна на сирийската войска и съветската авиация. Вашингтон даде на Анкара ясно да разбере, че „ вие, деца, сами се оправяйте и в случай че сте толкоз глупави, че да изпратите свои сили в Сирия и да ги подложите под съветски удари, не чакайте НАТО да ви се притече на помощ” – смята Джатрас.

Според някогашния посланик, заканите от страна на Турция и Саудитска Арабия за допустима интервенция в сирийския спор са една от аргументите, поради които Съединени американски щати и Русия реализираха съглашение за помирение.

Дипломатът обаче не изключва, че терористите могат да създадат провокации, с цел да обвинят сирийските военни в нарушение на примирието.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР