Договаряйки и съгласувайки последното предложение (на френското председателство на ЕС

...
Договаряйки и съгласувайки последното предложение (на френското председателство на ЕС
Коментари Харесай

Нова размяна на обвинения между СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ за Френското предложение

„ Договаряйки и съгласувайки последното предложение (на френското председателство на Европейски Съюз за преговорна рамка на Република Северна Македония), Ковачевски и Османи трайно нарушиха преговорните позиции на страната.

Криейки се от обществеността, специалистите, университетските среди и парламентарните партии, те сложиха страната в заплаха. Правителството не би трябвало да бяга от отговорност. Те водят секрети договаряния от 6 месеца и са отговорни за нанасяне на трайни вреди на страната и нейните преговорни позиции, само че и за неуспеха, който страната има по пътя си към Европейски Съюз ”, написаха в интернет страницата си от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, още веднъж призовавайки за предварителни избори.  

СДСМ не се е отклонявала от алените линии, избрани с признатата от Парламента резолюция при защитаването на държавните и националните ползи, при решаването на въпросите с България ВМРО-ДПМНЕ се държи извънредно безконтролно, написа в позиция на СДСМ.

" В интервал, значим за процеса на евроинтеграция на страната, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ подкопаха държавните позиции. Белият замък (централата на ВМРО-ДПМНЕ в Скопие) плашеха обществеността за разпродаване на македонския език, македонската еднаквост и история, лъжейки за някаква асимилация и българизация на страната. Най-малкото, което ВМРО-ДПМНЕ може да направи, е да се извини на жителите за подкопаването на държавните позиции и да изиска отговорност от Християн Мицкоски ”, дадоха отговор със известие от СДСМ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР