Догодина за първи път всички десетокласници ще имат Национално външно

...
Догодина за първи път всички десетокласници ще имат Национално външно
Коментари Харесай

НВО след 10-ти и 7-ми клас на едни и същи дати

Догодина за първи път всички десетокласници ще имат Национално външно оценяване по български език и по математика. Вече са избрани и датите - 9 и 11 юни. Според проектографика за ваканциите и образователните дни на просветното министерство на същите дати, само че час по-късно, ще се проведат и изпитите след 7. клас.

Идната образователна година Есенната почивка ще е от 1 до 3 ноември и ще е с ден по-малко от тази година. За сметка на това обаче просветното министерство дава доста по-дълга Коледна почивка - с цели четири дни. Тя ще бъде от 21 декември до 5 януари. Междусрочната още веднъж е един ден - 5 февруари. По-дълга с ден тази година ще бъде и пролетната почивка - тя е от 10 дни и е изтеглена по-назад във времето от 11 до 20 април като включва в себе си дните към Великден.

Матурите тази година ще са на 20 и 22 май. Изпитите след 7. клас са изтеглени много напред през юни и са надлежно на 9 и 11-ти. Отново ще имаме изпити две в едно, тъй като на същите дати ще бъдат и новите матури след 10. клас.

А четвъртокласниците тази година ще учат с две седмици повече от предходната година и ще завършат на 16 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР