Догодина проектират продължение, така че трасето да стигне до Гърция

...
Догодина проектират продължение, така че трасето да стигне до Гърция
Коментари Харесай

660 милиона лева ще струва обходът на Бяла

Догодина проектират продължение, тъй че трасето да стигне до Гърция при Маказа

660 425 563, 84 лева без Данък добавена стойност ще коства проектирането и строителството на втория лот от първата права на автомагистралата от Русе до Велико Търново - а точно за обход на Бяла. Това излиза наяве от писмен отговор на служебния районен министър Иван Шишков на депутатско запитване, написа

Той показва, че на 7 ноември е подписан контракт с изпълнителя, а срокът за осъществяване е 1810 дни, или 60 месеца.

По сектора ще работят компаниите “Европейски пътища ”, “Грома Холд ”, “Водно строителство – Благоевград ”, “Автомагистрали Хемус ” и “Пътпроект 2000 ”. Те бяха определени още през юли, само че очевидно е имало договаряния по цената и заради това договорът е подписан в този момент. Първоначално от пътната организация бяха оповестили планиран бюджет от 536,3 млн. лева без Данък добавена стойност. От Думите на Шишков в този момент излиза, че се е стигнало до цена от малко над 660 млн. лв..
Другият сектор - от Русе до Бяла, ще се прави от обединяване сред компаниите “Автомагистрали Черно море ”, “Инфра Експерт ”, “Пътинженерингстрой-Т ” и “Трансконсулт-22 ”. От отговора на Шишков излиза наяве, че това трасе ще се строи против 876 млн. лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР