Dodge обяви намерението си да възроди името Hornet миналото лято.

...
Dodge обяви намерението си да възроди името Hornet миналото лято.
Коментари Харесай

Dodge представи дългоочаквана новост - кросовъра Hornet - видео

Dodge разгласи желанието си да възроди името Hornet предишното лято. След това изказване последва серия от шпионски фотоси на прототипи и дейна тийзър акция. И най-после, американският производител показа дълго чакания стилен кросовър.

Моделът механически се приближава до Alfa Romeo Tonale. Изграден е на същата платформа и доближава дължина от 4,5 метра. Новостта може да се разграничи от италианския модел единствено по предната част, която е направена в стила на Dodge.

Има и доста общи елементи в кабината. Hornet идва с 12,3-инчов дигитален инструментален панел и 10,3-инчова информационно-развлекателна система Uconnect 5 с безжична поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.



Кросовърът ще се предлага в две версии – GT и R/T. Базовият Hornet GT ще се предлага с 2.0-литров, четирицилиндров, турбо мотор с 265 к.с. и 400 Нм въртящ миг, който е комбиниран с деветстепенна автоматизирана скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч лишава 6,5 s.

Hornet R / T е оборудван с хибридно силово задвижване, основано на 1,3-литров четирицилиндров турбо мотор и електрически мотор. Инсталацията е с мощ 285 к.с. и оптимален въртящ миг от 519 Нм. Благодарение на батерия от 7,4 кВтч в чисто електрически режим автомобилът може да измине до 50 км.



Производството на новия модел ще става в завода на групата Stellantis в Неапол, Италия. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба идната пролет за цени от 30 000 $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР