Доброволци са установили двама бракониери на язовир "Ястребино" край Антоново.

...
Доброволци са установили двама бракониери на язовир "Ястребино" край Антоново.
Коментари Харесай

Доброволци са установили двама бракониери на язовир Ястребино

Доброволци са открили двама бракониери на язовир "Ястребино " край Антоново. Иззети са над 33 метра мрежи, уловената в тях риба е върната във водата, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Централната рибно опазваща организация и началник на клон Ястребино Шенол Хасанов.

Акцията е извършена нощес. Водоемът е следен от екип на доброволческата организация и с термокамера са засечени двама души, които имат съмнителни дейности на брега на язовира под село Росица. При обход с лодка е открита мрежа с дължина 30 метра. От нея са извадени бели риби, които са пуснати във водата. Доброволците схващат, че мрежата е сложена от двамата мъже.

"С въдици те се правеха на фенове риболовци - споделя Хасанов. - По време на диалога с тях инцидентно видяхме още една мрежа. Този път по-малка - дълга сред 2 и 3 метра, предопределена за улов на по-маломерна риба ", добави той.

Доброволците подават сигнал за бракониерите на тел. 112. Получават подпомагане от чиновници на районното полицейско ръководство в Омуртаг. Мрежите са непринудено предадени и конфискувани.

Днес представители на ИАРА са съставили актове на бракониерите, които са от Шуменско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР