Доброволци от кампанията Бъди човек“ зарадваха възрастни хора от Банско

...
Доброволци от кампанията Бъди човек“ зарадваха възрастни хора от Банско
Коментари Харесай

Преди Великден: Доброволци от кампанията „Бъди човек“ зарадваха възрастни хора в Банско

Доброволци от акцията „ Бъди човек “ зарадваха възрастни хора от Банско преди Великден . Повече от 40 пенсионери и обществено слаби хора в планинския град са получили пакети с съществени храни , месо и десерти, сподели пред Българска телеграфна агенция Георги Ангелов, който е един от четиримата доброволци в града.

Кампанията се провежда два пъти годишно – преди Великден и за Коледа. Има доста донори, множеството са елементарни хора, които подаряват суми, сподели Ангелов и добави, че доброволците не събират парите, а молят донорите да изберат дребен квартален магазин и да пазарят нужните артикули. „ Така вършим положително два пъти – оказваме помощ на пенсионерите и обществено слаби и оказваме помощ на дребните хранителни квартални магазини “, уточни той. 

Двигатели на акцията в Банско са четирима доброволци . Освен Георги Ангелов, в доброволческата самодейност вземат участие две детски учителки – Елена Колевичина и Здравка Юнчова, както и ученичката Катерина Юнчова. „ Всеки път се опитваме да приобщаваме възпитаници, с цел да се учат от дребни да вършат положително. “, описа Георги. 

" И тази година пакетите с храни са цялостни, уточни доброволецът. Разлика в разнообразието и количеството по отношение на предходните акции няма, само че за задачата са били нужни повече средства. Докато преди сме правили от 25 до 30 лева в пакет, сега е 50 лева, тъй като всички цени се покачиха ", добави Георги. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР