Доброволци от Детските полицейски управления на ОДМВР – Варна преминаха

...
Доброволци от Детските полицейски управления на ОДМВР – Варна преминаха
Коментари Харесай

Малчугани от детските полицейски управления на Варна посетиха Апелативен и Районен съд в града

Доброволци от Детските полицейски ръководства на ОДМВР – Варна минаха своето образование по тематиката „ Съд и прокуратура “. Те посетиха Апелативния и Районния съд на Варна, където имаха опцията да беседват с магистрати. 

Съдия Росица Тончева от Наказателно поделение на Варненския апелативен съд, арбитър Силвия Обрешкова – зам. ръководител и началник на  Наказателно поделение на Районен съд – Варна и прокурор при Варненската районна прокуратура Жаклин Кехецикян описаха на децата за своята работа и дадоха отговор на техните въпроси.
Какво работи съдията и за какво законите би трябвало да се съблюдават? Какви са наказванията за малолетни и малолетни правонарушители? Възможно ли е в случай че нарушим закона до момента в който сме дребни, това събитие да повлияе на нашето бъдеще? Какво е присъединяване на прокурорите и на юристите в един правосъден развой? Наказва ли законът лъжата, изключително в случай че е изречена в правосъдна зала? Защо не би трябвало да отвръщаме на експанзията с експанзия? бяха единствено част от дискутираните тематики.
На влизане в правосъдните покои децата минаха през наложителната инспекция на багажа. Докато всеки от доброволците минаваше през инспекцията, чиновниците от „ Съдебна защита ” им обясниха за какво това е наложително.
В края на срещите децата имаха рядката за тяхната възраст опция да седнат на местата на съдиите и на правосъдните заседатели. Така всеки от тях за малко съумя да влезе в ролята на арбитър. Желаещи да застанат на мястото на подсъдимия нямаше.
Занятия в правосъдна зала към този момент организираха децата от ОУ „ Панайот Волов “, ОУ „ Добри Чинтулов ” и ОУ „ Георги Сава Раковски ”. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР