Добрият външен вид зависи най-вече от здравословния начин на живот,

...
Добрият външен вид зависи най-вече от здравословния начин на живот,
Коментари Харесай

Скрити опасности вкъщи, които водят до преждевременно стареене

Добрият външен тип зависи най-много от здравословния метод на живот, който е композиция от вярно хранене и уместно придвижване. Въпреки това има неподозирани елементи в всекидневието ни, които могат да попречат на положителния външен тип и даже да провокира прибързано стареене. 

Памучните възглавници

Според кожните лекари една от аргументите за появяването на бръчки по лицето са памучните калъфки за възглавници. По време на сън лицето ни се търка във възглавницата и кожата се изкривява в неестествени позиции.

Копринените калъфки за възглавници могат да решат казуса. Кожата няма да се придържа към гладката материя и също така ще диша, защото коприната има по-добра въздушната пропускливост.

Гумени ръкавици

Всеки знае, че би трябвало да се употребяват гумени ръкавици, при работа с почистващи препарати. Мнозина обаче подценяват това предписание и мият чиниите с голи ръце.
Многобройни изследвания от дълго време са потвърдили, че препаратите изсушават кожата, като унищожават липидната й преграда, което я кара да се напуква с течение на времето и да старее прибързано.

Микровълнова печка

Домакинските микровълнови фурни не са нездравословни за хората. Но единствено при изискване, че са изправни. Според проучване на Световната здравна организация повредата или замърсяването на инструмента може да докара до приключване на микровълни. На първо място, би трябвало да наблюдавате механизма за заключване на вратата.

Нагреватели и радиатори

През студения сезон равнището на мокрота в домовете ни може да спадне до 20%, което подхожда на това да сме в пустинята. Всичко е по виновност на отоплението и евтините нагреватели - те изсушават въздуха доста.
Според специалистите сходни положения способстват за бързата поява на бръчки. За да предотвратите това, използвайте овлажнител, когато е допустимо.

Екраните в дома ни

Вредни лъчи се създават от екраните на нашите смарт телефони, компютри, тв приемници и други устройства. Според кожните лекари синята светлина, предавана от тях, може да накара кожата ни да остарее по-бързо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР