Добрите планове на стремящите се към здравословен хранителен режим, чисти,

...
Добрите планове на стремящите се към здравословен хранителен режим, чисти,
Коментари Харесай

Ето кои са храните, които се фалшифицират най-често

Добрите проекти на стремящите се към здравословен хранителен режим, чисти, потребни и биохрани от време на време са потъпкани от подправени артикули, етикети с погрешно наличие и разминаване сред оповестеното и действителното наличие. Колкото и деликатно да четете и следите пазара, постоянно съществува риск закупеният артикул да не дава отговор на предстоящото и оповестеното.

Кои са храните, които най-често се оказва, че не дават отговор на етикетите си? Като цяло най-общо това са скъпи хранителни артикули, както и обявявани като био, еко, чисти.
11 храни, от които би трябвало да се откажете, в случай че желаете да сте здрави
Правилното хранене е неизменима част от здравословния метод на живот. Най-трудна е първата крачка - смяната на диетата, придобиване на...

1. Мед

Медът е един от най-често фалшифицираните хранителни артикули. Обикновено се купува поради изгодите за здравето му, само че когато не е същински, той не способства за възстановяване на здравословното положение.

Има редица домашни проби и трикове, с които да ревизирате същински ли е закупеният от вас мед, само че те са в известна степен несигурни. Може да наблюдавате захаросва ли се – същинският става на кристали, резервира ли цвета и аромата си, когато заври – същинският ги резервира, синее ли, когато е разбъркан с йод – подправеният посинява. Единствено лабораторните проучвания обаче могат сигурно да потвърдят, че продуктът е чист или подправен. При инспекции през годините от Агенцията по сигурност по храните в 10-15% от пробите се откриват примеси, пестициди, добавена захар, глюкозен сироп, изкуствени подсладители, захарно цвекло. Така производителите понижават цената на меда и максимизират облагите си, само че вие не получавате това, което очаквате. Препоръчваме да купувате мед от познати, защото това би ви подсигурило непорочност му, или да го ревизирате лабораторно и да не сменяте марката, в случай че установите, че предлага чист мед и съставът му дава отговор на описания.

2. Зехтин

Качественият зехтин е пълностоен, потребен и безценен артикул. При лабораторни инспекции се откриват артикули, които не дават отговор на оповестеното. Най-често се оказва, че зехтинът не е чист, а премесен с друго масло, което е по-евтино – като слънчогледовото олио, палмовото масло и други по-изгодни масла. През 2017 година да вземем за пример са спрени от продажба хиляди литри зехтин точно тъй като е бил подправен със слънчогледово масло. Когато купувате зехтин, не се доверявайте на артикули с прекомерно ниски цени. Най-вероятно те не са чисти.
8 храни, които потискат апетита
Апетитът е желанието да се приема храна, с цел да се задоволяват потребностите на тялото ни. Доста постоянно не сме гладни, просто си втълпяваме, че...

3. Био и еко храни

Етикетите био и еко на процедура би трябвало да ви подсигуряват, че купувате храни без пестициди, потребни за здравето, само че става известно това не всеки път е по този начин. Етикетът био и документът не всеки път подсигуряват първокласен и чист артикул. Проверки на БАБХ на биопродукти демонстрират, че част от тях съдържат субстанции, които не дават отговор на сентенцията " био ".

4. Млечни артикули

В част от тях ще откриете не мляко, а нишесте, палмово масло и други примеси. Ако са разказани и оповестени като имитиращ артикул – законът е спазен. В случай, че са оповестени като сирене, кашкавал, само че съдържат не мляко, а куп други неща – вие сте подведени. Може да се ориентирате кои са качествените млечни артикули по цената – по-скъпи са, въпреки това не всеки път да е гаранция за качество.

5.  Кафето и чаят също са постоянно фалшифицирани. За чай най-добре наберете и изсушете билки сами – по този начин ще постигнете изключителни изгоди за здравето, тъй като билките са лековити. По отношение на кафето най-добре го купувайте на зърна. В инстантното може да откриете соя, картофено брашно, изгорял ечемик, препечена пшеница и други.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР