Добрите финансови резултати вдъхват надежда на групите за инвестиции в

...
Добрите финансови резултати вдъхват надежда на групите за инвестиции в
Коментари Харесай

Alibaba и Tencent разширяват бизнеса си с облачни услуги

Добрите финансови резултати вдъхват вяра на групите за вложения в разширението на бизнеса за облачни услуги.

Китайските компании се надяват да привлекат огромен брой клиенти за малко време. Още по тематиката
Облачните услуги движат растежа на приходите на Microsoft

Заради еднократна такса вследствие на данъчната промяна компанията регистрира зауба за последното тримесечие
1 фев 2018
Dropbox възнамерява листване на фондовата борса

Пазарната оценка на стартъпа доближи 10 милиарда $
16 яну 2018
Tencent и Alibaba с упоритости да преобладават в софтуерния бранш

Двете компании не престават да подписват покупко-продажби с задгранични компании от разнообразни браншове
18 дек 2017
Облачните услуги движат възхода на Microsoft

Приходите и облагата са нарастнали с двуцифрен ритъм през третото тримесечие
27 окт 2017
Apple отваря първия си център за данни в Китай

Страната стяга разпоредбите си за киберсигурност и предпазване на данни
12 юли 2017 Възходът на oблачните системи трансформира бизнес модела на множеството компании в международен мащаб, което си пролича през последните години. Но в този момент услугите имат основна роля в Китай за по-мащабни промени, защото най-големите компании в страната за потребителски услуги се ориентират към корпоративния бранш.

Най-големите интернет компании в Китай – Tencent и Alibaba, които към този момент са измежду най-скъпите 10 групи в света, не престават да се разрастват с бързи темпове. Платформата за онлайн търговия Taobao, чийто притежател е Alibaba, към този момент разполага с над 580 млн. консуматори. От друга страна, следената от Tencent обществена мрежа – WeChat, има близо 500 млн. клиенти, демонстрират данни на eMarketer. Но в този момент двете групи се ориентират към водачеството в софтуерните услуги и съхраняването на данни в облака, като се стремят да притеглят държавни управления и разнообразни бизнеси за собствен клиенти, написа Financial Times.

Намеренията на двете групи

Alibaba, чийто пазарен дял в Китай е 60%, разполага с над 1 млн. консуматори в облачните услуги все още. Приходите на интернет колоса през последното тримесечие на 2017 година от тази активност са на стойност 553 млн. $.

Най-голямата софтуерна компания в Азия – Tencent, сподели желанията си, когато насочи оферта за гратис предпазване на 10TB, с цел да притегли повече компании.

" Това е характерен ход от модела " бизнес за бизнеса " (B2B), защото по този начин биха си нараснали приходите ", разяснява Марин Ивезич, съветник в PwC. Той изясни, че Alibaba и Tencent следват модела на други софтуерни колоси като Amazon, Microsoft и Гугъл, които оперират Amazon Web Services (AWS), Azure и Гугъл Cloud.

Предложенията за облачни услуги са доста привлекателни за дребния и междинния бизнес в Китай. Кевин Джи, шеф в Gartner, счита, че те не желаят да купуват съоръжение, а услуги. Според Бхавтош Вайпайе, софтуерен анализатор в Bernstein, тези процеси спомагат за разрастването на Alibaba. " Вече се появяват хиляди търговци на платформите на Taobao или Tmall, на които им дават маркетинг услуги или аналитични данни ", разяснява Вайпайе. Той отбелязва, че съперникът на Alibaba – Tencent, има по-малък опит в сходни начинания.

Изпълнителният шеф на Alibaba Даниел Цанг съобщи по време на конференцията за финансовите резултати на компанията, че е оптимист по отношение на бъдещето на облачните услуги и заради това ще не престават да развиват бизнес модела си и да уголемяват предлаганите артикули.

Избран модел

Специалистите предвиждат, че китайските компании ще взаимстват от западния модел, в който съвсем всички разнообразни играчи оферират разнородни услуги, свързани със предпазване на данни или поддържане на програмен продукт на мобилни приложения.

Емили Цанг, анализатор в консултантската група International Data Corporation (IDC), разяснява, че китайските Tencent, Alibaba и Huawei към този момент оферират услуги за шерване на файлове, видеоконференции и други. Според Цанг те ще продължат да развиват сполучливо този модел както самостоятелно, по този начин и с трета страна.

Основната разлика сред китайските онлайн колоси и американските им съперници е обсегът на бизнеса. Alibaba, Tencent и Huawei извършват световни тактики – построяват центрове в разнообразни страни или си партнират с интернационалните компании. В същото време задграничните групи изпитват терзания по отношение на мястото за предпазване на тяхната информация, в случай че работят с китайска компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР