Добрич. За първа година Община град Добрич и Местната комисия

...
Добрич. За първа година Община град Добрич и Местната комисия
Коментари Харесай

Добрич: В града се проведе обучителна среща за предотвратяване на девиациите в поведението на децата

Добрич. За първа година Община град Добрич и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните бяха домакини на обучителна среща – семинар за поддръжка на деца и фамилии, за попречване на девиациите в държанието на децата и проблемите свързани с тях. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Участие в семинара на тематика: „ Фактори, влияещи върху полезности и настройки през интервала на тийнейджърството “ взеха над 50 представители на Местни комисии от страната и инспектори от Детска педагогическа стая.
Семинарът беше открит от доктор Емилия Баева, заместник-кмет „ Хуманитарни действия “, ръководител на Местната комисия в град Добрич, която пожела триумф на участниците.
Лектори на обучителната среща бяха Константин Томанов, секретар на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Министерски съвет, доцент Диана Димитрова, лекар по логика на психиката и шеф на филиала на Медицински университет – Варна в град Велико Търново и Недялка Николова, психолог към комисията в Добрич, които срещнаха присъстващите с тематиките: „ Бащата в актуалното общество и неговата роля във образуване на детската персона “, „ Ролята на медиите като възпитаващ и дразнещ фактор “, „ Стратегии и тренинги за справяне с агресивното държание в учебно заведение “ и „ Отношението на младежите към ксенофобията, расизма, дискриминирането и нетолерантността “.
На срещата участниците изказваха своите отзиви и мнения от другите служебни позиции, споделяха опита и положителните практики, проблемите с които се сблъскват в работата си с децата и техните родители.
Идеята на Община град Добрич и МКБППМН беше семинарът да даде опция на участници от цялата страна за обмяна на опит и хрумвания в региона на предварителната защита за работа с деца с девиантно държание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР