Добрич. По покана на Община град Добрич книгата Войната свърши

...
Добрич. По покана на Община град Добрич книгата Войната свърши
Коментари Харесай

Добрич: Книгата „Войната свърши в четвъртък“ на Неда Антонова ще бъде представена в Огледална зала „Нели Божкова“ на 23 февруари

Добрич. По покана на Община град Добрич книгата „ Войната свърши в четвъртък “ на Неда Антонова ще бъде показана в Огледална зала „ Нели Божкова “ на 23 февруари. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Това събитие е част от програмата на Общината, отдадена на 140 години от Освобождението на България и възобновяване на българската държавност. Представянето на книгата ще направи нейният редактор и издател Румен Леонидов.
Романът на Неда Антонова „ Войната свърши в четвъртък " е написан преди 40 години и в този момент, по случай 140-годишнината на събитието, издателство „ Факел " подарява на читателите неговото второ издание.
За книгата Румен Леонидов споделя: „ Това ужасно четиво излиза за първи път през далечната 1979 година, само че във времето до през днешния ден то не е изгубило безспорните си качества – блестящ жанр, трогателен сюжет, пророческата новост. Неда Антонова възпроизвежда освен премълчавани до скоро обстоятелства, само че и вкарва читателите в разтърсващи съзнанието ни детайлности: поредицата от недалновидни военни решения на съветския генщаб, безкрайните боричкания за предимство сред висшите съветски чинове, безволието на Александър II, императорът, който е под непрестанен надзор на своя брат - Великия княз Николай Николаевич. Тук с изненада ще научим нещо, което не е написано в учебниците ни по история – съвсем от самото начало на войната съветският цар е бил покрай бойците си, живял е на освободената българска територия, а не е седял комфортна на престола си в Петербург.
И най-важното – пред нас като на филм оживява основният херой – ген. Скобелев, незабравим мъж с шокиращ разум на боен гений, незачитан до тогава, както и комплицираният темперамент на достойния му съперник – Осман паша, провел образцово отбраната на Плевен до идването на ген. Тотлебен. “
Организаторите канят жителите на Добрич да посетят събитието. Входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР