Добрич. Община град Добрич ремонтира Спортен клуб по шахмат Добруджа

...
Добрич. Община град Добрич ремонтира Спортен клуб по шахмат Добруджа
Коментари Харесай

Община град Добрич ремонтира Спортен клуб по шахмат „Добруджа 2013“

Добрич. Община град Добрич ремонтира Спортен клуб по шахмат „ Добруджа 2013 “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . В рамките на два месеца е изработен непълен незабавен ремонт на помещението на спортния клуб, като дейностите са осъществени по искане на ползвателите. Състоянието на помещението е било извънредно неприятно и е било неприемливо да продължат заниманията по шах с деца в него, показват от общината.

Извършеният ремонт е на стойност 24 297, 24 лева Включва няколко действия - цялостна замяна на дограмата и входната врата, топлоизолация на фасадата, премахване на ВиК-теч посредством замяна на цялата водопроводна апаратура, изработка на нова преградна стена сред залата и обслужващите пространства, изработка на тоалетна, като до сегашния миг такава не е съществувала, слагане на окачени тавани и боядисване на обслужващите пространства, нова настилка от теракот в цялото помещение и частична замяна на осветителни тела. Спортният клуб по шах „ Добруджа 2013 “ с ръководител Галин Костов се посещава от към 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Децата от останалите шахматни клубове в Община Добрич ще имат също опция да употребяват обновеното помещение по одобрен график.

Този спорт през последните години в Добрич има достойното показване в лицето на Момчил Петков, медалист на страната ни от международни и европейски шампионати от 2016 година до в този момент. Тази година той зае 33-то място на Европейското състезание в Словения, през 2019 година - 16-то място на Световното състезание при момчета до 14 година в Индия и 16-то място на Младежката олимпиада за юноши и девойки до 16 година в Турция. През 2018 година Момчил завоюва първо място на Световното учебно състезание при момчета до 13 година в Албания. Момчил Петков е ученик на мс Тодор Тодоров в Спортен клуб по шах „ Енергия 21 “ и към този момент е с доста трофеи.

Едната е Candidate Master (CM), добита на Световното учебно състезание при момчета до 11 година в Русия през 2016 година със завоюваното трето място и бронзов орден. Другата купа е FIDE Master (FM), добита на Световното учебно състезание при момчета до 13 година в Албания през 2018 година със завоюваното първо място и златен орден. Третата купа е International Master (IM), добита през 2021 година и четвъртата - Grandmaster (GM), добита през 2022 година (предстои да бъде утвърдена).
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР