Добрич. Фотоизложба За хората и комините“ ще бъде представена в

...
Добрич. Фотоизложба За хората и комините“ ще бъде представена в
Коментари Харесай

Фотоизложбата „За хората и комините“ ще бъде представена в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Добрич. Фотоизложба „ За хората и комините “ ще бъде показана в Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Сдружение „ Дишай, Девня “ споделя историята на своя град през фокуса на обектива. Това са 23 дребни истории за хора и комини, една пътуваща галерия с фотографии на Теодора Георгиева.

Официалното разкриване на изложбата ще се организира от 16.00 ч. в централното предверие на библиотеката. Изложбата може да бъде прегледана до 14 юли. Организирана е с поддръжката на Сдруженията „ Дишай, Добруджа “.

Наричат Девня „ Долината на огромната химия “, само че през 70-те години на предишния век градът се снабдява и с неофициалното наименование „ Долината на бавната гибел “. През последните години Девня е желано място за горене на боклуци – 2 компании горят RDF боклуци, само че също така се горят пестициди и медицински боклуци. В началото на 2020 година 7 дами учредяват съдружие „ Дишай, Девня “, чиято съществена борба и обръщение е: „ Девня желае да диша! “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР