Добрич. Деветокласнички от Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич са

...
Добрич. Деветокласнички от Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич са
Коментари Харесай

Възпитаници на Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич са сред призьорите в Международен конкурс по превод за студенти и ученици „Трансформации 2021 г.“

Добрич. Деветокласнички от Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич са измежду призьорите в Международен конкурс по превод за студенти и възпитаници „ Трансформации 2021 година “. Това заяви шефът на учебното заведение доктор Маргарита Христова, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Успехът е следващ мотив за горделивост на ученици и преподаватели в ЧПГ „ Райко Цончев “. Елена Христова и Лилия Димитрова са от профил „ Чужди езици “ - испански език. Елена е заела втора позиция, а Лилия - трета в категория „ Превод на лирика от испански на български език “. В тазгодишното издание (VI -то по ред) на влиятелния конкурс са се присъединили 385 участници със 766 превода на прозаичност и лирика. Получените преводни текстове са от 18 езика на български език – от британски, албански, арабски, гръцки, италиански, испански, китайски, немски, нидерландски, полски, португалски, румънски, съветски, словашки, сръбски, хърватски, френски, японски. Общо 182 възпитаници са показали 40 междинни учебни заведения и гимназии в България и 27 учебни заведения в 13 други страни. Организатор на форума е Филологическият факултет на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.
Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР