Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Балчик организира състезание Горски

...
Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Балчик организира състезание Горски
Коментари Харесай

Държавно ловно стопанство - Балчик организира състезание „Горски многобой“

Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Балчик провежда съревнование „ Горски многобой “. Това заяви Татяна Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Североизточно държавно дружество (СИДП) - Шумен, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев “ - Велинград е огромният победител в тазгодишното издание на надпреварата, което се организира на територията на ДЛС - Балчик. Сребърните медали са завоювани от учениците от НПГГД - Тетевен, а бронзовите - от възпитаниците на ППГ - Берковица.

Девет тима, от професионални гимназии по горско стопанство от цялата страна, са премерили сили в шест обособени дисциплини, като учениците са посочили, че се оправят еднообразно добре при залесяването, разпознаването на дървесните типове и животни, риболова, стрелбата с пневматична пушка и други действия в горите. Освен медали състезателите са спечелили доста награди от спонсорите на проявата, а 19-годишната Мария Златкова от Берковица, която е била единствената жена в тазгодишното издание на многобоя, е получила още един бонус от шефа на ДЛС - Балчик инж. Калинка Тодорова. Ученичката, която е покорила всички с уменията и чара си, ще се радва на едноседмична отмора за двама в Балчик.

Всеки един стадий от надпреварата е оценен от комисия с представители на ЛТУ, СИДП, ДЛС - Балчик, ИАГ, РДГ - Варна, ЛРД и лицензирани изпитващи. Учениците от всички тимове са посочили забележителни познания и умения, което им дава късмет още тази есен да станат студенти в Лестотехническия университет в София.

Домакин на националното съревнование „ Горски многобой “ тази година е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ във Варна. Учителите от гимназията за първи път провеждат сходна конкуренция на своя територия, само че са се справили чудесно на всеки един от стадиите. В подготовката на проявата, спортното трасе и всички пунктове по него скъпа е била помощта на целия екип на ДЛС - Балчик и управлението на СИДП.

Жулиета НИКОЛОВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР