Добрич. 45 реалистични обемно-пространствени умалени модели на значими културно-исторически обекти,

...
Добрич. 45 реалистични обемно-пространствени умалени модели на значими културно-исторически обекти,
Коментари Харесай

Добрич: 45 реалистични обемно-пространствени умалени модели на значими културно-исторически обекти ще бъдат представени в изложба

Добрич. 45 реалистични обемно-пространствени умалени модели на значими културно-исторически обекти, ситуирани от двете страни по поречието на р. Дунав, ще бъдат показани в галерия от 17.30 часа в Младежки център Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич. Към всеки от моделите има лично осветяване като посетителите на изложбата ще имат опция на слушалки да прослушат малко изложение на съответния обект на три езика: български, румънски и британски. Детайлният макет на Дунавската низина, включващ знакови места е направен по план „ Дунав – река с доста история “, който се извършва от Фондация „ Отворена длан “ с ръководител Христо Таслаков и Федерация на работодателите от окръг Олтения – Ф – ПРО “ (Крайова, Румъния). Той започва през 2016 година като досега изложбата е показана в Русе и Монтана. Освен в Добрич ще бъде изложена и в Монтана, а през 2018 година ще се показа на четири места в Румъния.
От българска страна са показани 24 макети на крепостта „ Баба Вида ” във Видин, Националния музей параход „ Радецки ” в Козлодуй, Патриаршията в крепостта „ Царевец ” - Велико Търново, Регионалната библиотека „ Любен Каравелов ” в Русе, Двореца в Балчик и други Добрич е показан с арменската черква.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР