Добри новини за Барселона. Каталунският гранд обяви официално, че Гуанджоу

...
Добри новини за Барселона. Каталунският гранд обяви официално, че Гуанджоу
Коментари Харесай

Китайци наляха 50 млн. в касата на Барселона

Добри вести за Барселона. Каталунският гранд разгласи публично, че Гуанджоу Евъргранд ще задейства клаузата за откупуване на халфа Паулиньо, заложена в контракта сред двата клуба. Сделката ще донесе на Барса 50 млн. евро.

Паулиньо е играл в Европа за скромни тимове като ФК Вилнюс и ЛКС Лодз, преди да се завърне в Бразилия и да направи усещане с екипите на Брагантино и Коринтианс. През 2013 година Тотнъм заплати за него към 20 млн. евро, само че за два сезона на " Уайт Харт Лейн " той не впечатли и одобри предизвикването да продължи кариерата си в Китай. Под управлението на Луис Фелипе Сколари Паулиньо направи доста мощни мачове в Гуанджоу Евъргранд и през 2017 година сензационно мина в Барселона против 40 млн. евро.

La Junta Directiva ha sido informada de que el Guangzhou Evergrande ya ha hecho efectiva la cláusula de opción de compra del jugador Paulinho, en cumplimiento del acuerdo suscrito el julio pasado, tras un período de cesión pic.twitter.com/g6eoZc8Po7
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) 15 януари 2019 година
Въпреки скептицизма на почитателите, бразилецът се трансформира във значим футболист за Барса и вкара много решителни голове. Той приключи сезон 2017/18 с общо 9 попадения в 49 мача, преди да се върне в Гуанджоу, този път чартърен. В контракта му беше включена уговорка за откупуване и по-рано през днешния ден стана ясно, че тя е била задействана.

През последния сезон в китайската Суперлига 30-годишният Паулиньо изигра 19 мача, в които вкара 13 гола и даде 7 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР