Добри хора спасиха от най-страшното измръзнала двойка бездомници в центъра

...
Добри хора спасиха от най-страшното измръзнала двойка бездомници в центъра
Коментари Харесай

Добри хора спасиха от беда измръзнала двойка бездомници в центъра на София

Добри хора избавиха от най-страшното измръзнала двойка бездомници в центъра на София. Това се случи след апел на столичанин в обществените мрежи.

Всичко стартира през вчерашния ден с апела на Мартин Влайков във Facebook. " Зов за помощ, жена в окаяно положение безусловно умира в центъра на София на ъгъла на ул. " Съборна " и ул. " Цар Калоян "! Всички държавни институции са абдикирали! Столична община, община Средец както и 112 отхвърлиха помощ!

 Снимки: Facebook

Жената е обездвижена най-вероятно със строшен крайник, за нея се грижи ням безприютен (невероятен човек, има потребност от обувки 41-42 номер), който през вчерашния ден до момента в който й почистваше я изтърва и й разцепиха главата. На улицата са от две седмици тя не е мърдала на никое място и искрено няма доста време!

Моля за поддръжка всички в това число публицисти и представители на изпълнителната власт!

Моля споделяйте дамата е млада 45 г.и НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА ДА УМРЕ НА УЛИЦАТА! МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ! ", написа Мартин в обществената мрежа.

 Снимки: Facebook

Само 3 часа по-късно Влайков добави: " Голяма мощ сте, благодаря на всички, които взеха отношение и споделиха поста! На терен пристигнаха представители на Омбудсмана и община Средец, които са се самосезирали. Представителката на Омбудсмана ме увери, че е разговаряла с шефката на Агенция за обществено подкрепяне и тя е дала обещание да ги подслонят. Малко по-късно дойде полиция и кола за спешна помощ, след което хората бяха избавени. Името на дамата е Сезгин и я закараха в Пирогов. Ако няма фрактури, ще бъде преместена във II-а градска, а глухият другар Петър ще го закарат в Кризисния център. Благодаря на всички, които взеха отношение към поста и на тези, които пристигнаха на място - ИМА СВЕТЛИНА! ".



Последва и бърза реакция от регион Средец, където се намираха бедстващите бездомници.

" Самосезирахме се след обява в обществените мрежи за жена в безпомощно положение на ъгъла на ул. " Цар Калоян " и ул. " Съборна ", за която се грижи бездомният Петър. Отзоваха се и представители на Омбудсмана и Дирекция " Социално подкрепяне ", Общинска полиция и I РПУ ", потвърдиха от регион Средец.

 Снимки: Facebook

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР