Добре дошли! Все пак се осмелихте и пренебрегнахте първото, най-важно

...
Добре дошли! Все пак се осмелихте и пренебрегнахте първото, най-важно
Коментари Харесай

Никога, при никакви обстоятелства не влизайте в Призрачната гора?

Добре пристигнали! Все отново се осмелихте и пренебрегнахте първото, най-важно предписание на професор Хорацио Тенгълуд. Значи сполучливо преминахте тестването! А в този момент да разберем главното: Самюъл Блинк е основният воин в тази история, само че към момента не го знае.
В сегашния миг той е на задната седалка на фамилния автомобил дружно със сестра си Марта. Дори не подозира за гигантския пън, който ще се стовари от небето върху тях едвам след минути и ще преобърне живота им вечно. Също по този начин не чака, че двамата ще са принудени да се реалокират в Норвегия и да ядат от миризливото кафяво сирене на вуйна си Ида. Още по-малко пък има съмнения по какъв начин Марта ще изчезне в дебрите на Призрачната гора – дом на еднооки тролове, злонамерени духчета Наистина, една вълшебница, крадяща сенки, и на злия Променител.
Самюъл Блинк не знае нищо. Така че – недейте да му казвате. Възможно е това да скапе историята...
Мат Хейг е създател от международна големина, който написа и за деца, и за възрастни. „ Призрачната гора “ е дебютът му за млади читатели – малко злокобна, само че доста занимателна и вълнуваща приказка, въодушевена от северната митология. Самият той признава, че процесът на писане му е доставил голямо наслаждение, тъй като си е дал цялостна независимост в основаването на жителите на гората, а и в последна сметка е разказал тъкмо по този начинедна сложна история за брат и сестра, които би трябвало да се оправят със загубата на родителите си.
Книгата незабавно е оценена високо и му носи най-значимите награди и номинации на Острова, в това число място в късия лист на медала „ Карнеги “, премия „ Блу Питър “, гласувана от деца, златен орден на „ Нестле “ за детска книга... Българските читатели ще я открият като част от поредицата на издателство „ Емас “ „ Европейски разказвачи “, в която намират място най-обичаните романи за деца и юноши от целия континент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР