Добре дошли в Грийн Банк, малко американско градче, превърнало се

...
Добре дошли в Грийн Банк, малко американско градче, превърнало се
Коментари Харесай

Градът, в който интернетът и смартфоните са незаконни

Добре пристигнали в Грийн Банк, малко американско градче, трансформирало се в леговище за хора, бягащи от цифровата епоха. В градчето в Западна Вирджиния се намира обсерваторията Грийн Банк, която съществува към този момент шест десетилетия и изисква цялостна радиотишина, с цел да може да надниква надълбоко в Космоса. В резултат на това мобилните телефони в Грийн Банк са неразрешени със закон, споделя Евронюз, написа БГНЕС.

В града няма интернет и даже свещите за коли са неразрешени. Жителите на града имат вяра, че безжичният интернет и други радиосигнали са в положение да ги разболеят. " Идвайки тук и откъсвайки се от интернет, настава известно филтриране, което ти дава време да прочистиш съзнанието си ", споделя Ивон Уолъч, 59-годишна собственичка на магазин за сувенири, която се е преместила в града преди шест години.

За да отбрани работата на обсерваторията, както и активността на близката шпионска апаратура, през 1958 година държавното управление на Съединени американски щати основава Национална тиха радиозона. Зоната постанова ограничавания на радиовълните, основани от индивида, в 13 000 квадратни благи, които заобикалят Грийн Банк. Тези ограничавания включват както сигналите на мобилни телефони, по този начин и WiFi рутери. Представителите на туристическия отдел на щата Западна Вирджиния популяризират региона, в който живеят по-малко от 200 души, като " най-хубавата цифрова детоксикация ".

" В днешния свят, в който не можем да издържим повече от минута-две, без да чуем пиукането или бръмченето на софтуерно устройство, това е място, където можете да избягате от всичко това ", споделя Челси Руби, секретар по туризма на щата. Това намира отклик в страна като Съединените щати, където 85% от възрастните имат смарт телефон, а съвсем една трета оповестяват, че са " съвсем непрекъснато " онлайн. Но не всички са удовлетворени. Роденият в Грийн Банк Патрик Коулман, на 69 година, твърди, че неналичието на мобилни услуги е рискова и би трябвало да се приключи.

" Хората, които живеят в този регион, са лишени от мрежа за сигурност ", споделя притежателят на туристическа спалня, като показва автомобилни произшествия в отдалечени региони, които " могат да оставят хората в невъзможност ". В последните няколко години обаче от ден на ден тълпи прииждат в покрайнините, с цел да се отдадат на " Шангри Ла " на тишината.Нед Дохърти е пристигнал в града, тъй като е бил заинтересован от неговия по-малко обвързван метод на живот. " Дойдох тук с вярата за по-спокойна зона, място без WiFi ", споделя 38-годишният преподавател. " За всички това е " Шангри Ла " на тишината. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР