Добрата реколта от краставици зависи от положените усилия за отглеждането

...
Добрата реколта от краставици зависи от положените усилия за отглеждането
Коментари Харесай

Ето какви са тайните на богатата реколта от краставици

Добрата годишна продукция от краставици зависи от положените старания за развъждането им. Трябва да започнете с избора на сортове. Най-добре е да изберете високопродуктивни сортове, отглеждани особено за избрани райони и изпитани във времето.

Как да засаждаме краставиците

Този зарзават е топлолюбиво растение, и  е належащо разсадът да се засади в земята в миг, когато опасността от връщане на слани към този момент е отминала и е открита постоянна температура на въздуха от 18-22 ° C. От момента на засяване на семената би трябвало да минат 25-30 дни, а на растенията би трябвало да се появят от два до четири същински листа.

При разсаждане на разсад от краставици се вършат дупки в земята на  30-40 см един от различен, поливат се с вода при стайна температура и към корен се прибавя шепа хранителна почва, която е била употребена за засяване на семена.

Колко постоянно да поливате краставици

За да не станат горчиви краставиците, нужно е да се поливат вярно.

Преди цъфтежа, при слънчево време, краставиците се поливат един път на ден, като се изразходват от 0,3 до 0,5 л  вода за растение. След това поливането се усилва последователно, тъй че след появяването на яйчниците и през интервала на интензивно събиране на плодовете всяко растение има потребност до 5 литра вода. Интервалът сред поливането е 2-3 дни.

Най-добре е краставиците да се поливат с дъждовна или отстояла вода при температура 25-28 ° C. Правете го или заран, или вечер, когато слънчевата интензивност отшуми (особено при поливане над листата).

Торене на краставици след засаждане в земята

Те се организират няколко пъти на сезон. След засаждането се подхранват корените. Разтворът се употребява в размер на 1 литър на растение.

В самото начало на цъфтежа краставиците се наторяват с разтвор от 30 г амониев нитрат, 20 г калиев нитрат и 40 г суперфосфат на 10 литра вода. По 1-1,5 литра тор на растение.

По-късно, на стадия на разцвет, краставиците се подхранват с петдневна инфузия на птичи изпражнения в съответствие 1:20 или разтвор на лопен, подготвен в размер на 0,3-0,5 литра на 10 литра вода. Едно растение ще изисква към 1 литър подготвен тор.

По време на образуването на яйчниците подхранването на корените се прави с разтвор на пепел, като се изсипва 0,5 литра от препарата под всяко растение. Самият разтвор се подготвя, както следва: 0,5 кг пепел се изсипва в 10 литра гореща вода и се използва  два дни, след което инфузията се разбърква и филтрира. Общо две такива превръзки се правят с период от 10 дни. В същото време е значимо да не се комбинират с въвеждането на други торове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР