Добрата памет е незаменим инструмент за разговори, изпити и работа.

...
Добрата памет е незаменим инструмент за разговори, изпити и работа.
Коментари Харесай

10 съвета за подобряване на паметта

Добрата памет е незаместим инструмент за диалози, изпити и работа. Ако може елементарно да запомните материала, можете да впечатлите приятелите, лектори и близките със знанията си. И по този начин, предлагаме ви да надникнете в тайната за възстановяване на паметта, а точно.

10 чудесни съвета по какъв начин да подобрите паметта си:

Яжте вярната храна

Консумирайте, колкото се може повече пресни плодове и зеленчуци. Те включват карфиол, броколи и целина – по този начин наречената храна за мозъка, цялостна с антиоксиданти и хранителни субстанции, които се грижат за мозъка ви и предизвикват растежа на нови мозъчни кафези. За по-добра памет би трябвало да консумирате и повече омега-3 мастни киселини. Можете да ги намерите най-вече в мазна риба, изключително сьомга. Ядките също усъвършенстват мозъчната функционалност, а кокосовото масло е една от най-здравословните мазнини.

Концентрация над едно нещо

Трябва да се концентрирайте върху една задача в даден миг, което е различен страховит съвет за възстановяване на паметта.

Препрочетете и трите пъти

Този съвет по какъв начин да подобрим паметта идва от Алберт Айнщайн. Той знаел, че нещата, които четем, не се запомнят, до момента в който не ги прочетем най-малко три пъти. Опитайте!

Физически извършения

Упражнението кара мозъка да работи на оптимално равнище. Това подтиква нервните кафези да пролиферират. Когато това се случи, връзките им се усъвършенстват. Когато упражняваме, нашите нервни кафези, те отделят невротрофични фактори. Това са протеини, които способстват за възстановяване на положението на нервната система. Нашите когнитивни функционалности се усъвършенстват, като учене и запаметяване. Това също по този начин предизвиква по-ефективен приток на кръв към мозъка, което в допълнение усъвършенства паметта ви.

Откажете се от неприятните си привички

Ако имате навика да релаксирате след работа с алкохол или в случай че пушите или се отдадете на други неприятни привички, ще откриете, че построяването на супер памет е невероятно, до момента в който не ги оставите.

Играйте игри на мозъка

Мисловните игри като Судоку са страховит съвет да подобрите паметта си.

Вземете си тетрадка

Писането на нещо дава на мозъка ви късмет да пресъздава нещо. Когато желаете да го запомните, всичко, което би трябвало да извършите е да пресъздадете облика му в мозъка си.

Спете повече

Сънят усъвършенства паметта. Винаги помним какво сме правили / чели / слушали, преди лягане по-добре от това, което сме срещнали по-рано в същия ден. Така че, в случай че има нещо, което в действителност желаете да запомните, прочетете го или визуализирайте, преди лягане.
Невероятен метод да подобрите паметта си десетократно
Никой от нас не идва на този свят с присъщ гений или дарба да употребява вярно паметта си. Като се научите да я употребявате прави...
Прочети повече
Пийте алено вино

Виното съдържа ресвератрол, съединяване, което предизвиква по-добър приток на кръв към мозъка. И, това въобще не значи, че би трябвало да злоупотребявате с алкохол.

Управление на напрежението

Стресът предизвиква всевъзможни проблеми, както физически, по този начин и душевен. Той, може да повреди кожата ви, да форсира процеса на стареене, а също по този начин да отслаби паметта ви, като убива мозъчните кафези.

Бъдете щастливи и спазвайте някои безконечни правила!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР