Добрата организация е основата, на която лежат продуктивността и успехът

...
Добрата организация е основата, на която лежат продуктивността и успехът
Коментари Харесай

100-годишен метод ще ви помогне да организирате по-добре работата си

Добрата организация е основата, на която лежат продуктивността и триумфът в кариерата. Тя е изключително значима за родителите, опитващи се да балансират сред служебния и фамилния живот.

В тяхна помощ може да бъде т.нар " способ Айви Лий ", написа Business Insider. Представлява елементарен, само че ефикасен метод за усъвършенстване на уговорките. Всяка вечер, откакто децата са си легнали, сядат и записвате шестте най-важни неща, които би трябвало да свършите на идващия ден. Подреждате ги по значимост и сутринта стартирате с номер 1. Никога не си предвиждайте повече от шест задания и се заемайте единствено с по една едновременно. Ако не съумеете да приключите с някоя, автоматизирано я трансферирате в листата за другия ден.

Как този способ оказва помощ? Предварителното обмисляне понижава напрежението и ви икономисва силата, която ще хвърлите занапред да уточнявате нещата сутринта. Будите се с към този момент взети решения и по този начин сте по-спокойни и съсредоточени.

Методът Айви Лий датира от 1918 година, когато консултантът Лий е нает от президента на огромна корпорация за произвеждане на стомана да усъвършенства продуктивността на предприятието. Лий предлага своята тактика на началника в началото гратис, с цел да я тества. След три месеца той е толкоз удовлетворен, че му заплаща колосалната за това време сума от 400 000 $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР