Добрата логическа задача е добра тренировка за мозъка. Колкото по-трудна

...
Добрата логическа задача е добра тренировка за мозъка. Колкото по-трудна
Коментари Харесай

Да тренираме... мозъка! Пробвайте се с тези 7 логически задачи (ОТГОВОРИ)

Добрата логическа задача е добра подготовка за мозъка. Колкото по-трудна е една такава задача, толкоз по-остър е мозъкът ви. Затова ние сме ви избрали 7 комплицирани и любопитни въпроса, които да раздвижат сивото ви вещество.

Ето ги и тях:

1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, само че в кошницата останала една ябълка. Как е допустимо това?

2. Какво е това, което се среща един път на всяка минута, два пъти във всеки един миг, само че в никакъв случай на 1000 години?

3. Един човек живее на горния етаж на доста висока постройка. Всеки ден слиза до приземния етаж с асансьор, с цел да отиде на работа. Но когато се връща, слиза на един от междинните етажи и се качва по стълбите до горе, в случай че не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да поставите в една празна кошница?

5. Трима души отиват в хотел и заплащат за стая от 30 $, като всеки от тях дава по 10. След като гостите си тръгнали от стаята, шефът се сетил, че има отстъпка и цената е 25 $. Да върнал 5 $. Те му дали бакшиш 2 $ и си разделили останалите 3. Един от тях пита: Нали в този момент, откакто си взехме по 1 $, всеки от нас е платил по 9 $? Това общо е 27 $. Плюс 2-та $, които дадохме на шефа, значи стават общо 29. къде се губи единия $?

6. Баща и наследник пътуват с кола. Правят тежка злополука и идват коли на спешна помощ. Едното транспортно средство транспортира бащата в болница, другото транспортно средство транспортира сина в друга. Синът би трябвало незабавно да се оперира. Хирургът влиза в операционната зала, само че откакто поглежда споделя: Не мога да оперирам, това е синът ми! Как е допустимо това?

7. На един транспортен съд е прикрепена стълба направена от въже. Разстоянието сред 2 стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-то ходило, като броите от края, който е във водата. Идва вълна и равнището на водата се повишава с 40 см. Още какъв брой стъпала ще потънат?

 Ankh-morpork-nay-golemiyat-grad-na-sveta-na-diska
Град Анкх-Морпорк от книгите на Тери Пратчет за Света на Диска Отговори:

1. Едно от децата взема кошницата дружно с ябълката вътре.

2. Буквата М.

3. Джудже е.

4. Само едно, по-късно кошницата към този момент не е празна.

5. Мъжете считат бакшиша два пъти: 25 + 2 бакшиш = 27 + още 2 виртуален бакшиш = 29 + 3 върнати = 32 – 2 виртуален бакшиш = 30.

6. Хирургът е майката

7. Николко, повишава се равнището и с него и корабът.

Източник: Bulevard.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР