Добрата храна е от съществено значение за здравето на пинчерите.

...
Добрата храна е от съществено значение за здравето на пинчерите.
Коментари Харесай

Хранене на пинчер

Добрата храна е от значително значение за здравето на пинчерите. Преди всичко това ще даде късмет на дребния домакински питомец да развие по-добри мускули, само че също по този начин да поддържа костите и ставите допустимо най-здрави.

За да ресурси оптималното си тегло, качествената и добре дозирана храна за пинчера е главно предписание. Както и изборът на вярна форма на хранене.

Моделът на хранене със сурова храна предлага на животното диета, състояща се най-вече от сурово месо и допълнена с макарони или ориз и разнообразни зеленчуци.

Кучетата постоянно ще останат месоядни, тъй че месото е храната, която най-добре им подхожда физически и поведенчески. Така че, може да се каже, че този метод на хранене е подобаващ за пинчера, само че при изискване, че е формиран, само че и добре прибавен.

При таза хранителна диета се предлага да се дава дневен дял храна от 2 до 4 % от тежестта на кученцето, или 20 до 40 грама на кг според от неговата интензивност.

Диетата със сурова храна обаче носи риск, просто тъй като при усвояване на цели части сурово месо може да се получат проблеми при усвояване на храната, всеки пинчер може да покаже задръстване, продупчване и даже проблеми, както и бактериологични проблеми, в случай че качеството на разфасовките месо не е уместно.

Салмонелоза или друго отравяне са действителен риск. Нужни са и хранителни добавки, които да се дават, дружно с храната.

Други дефекти на този вид диета са много високата цена, доставката, съхранението, без да се не помни приготвянето на ястия, което ще изисква доста време.

 по какъв начин да храним пинчера

Домашно приготвена храна

Това е диета, формирана от храни от диетата на стопаните, месо, зеленчуци, риба. Те се подготвят както за хората, само че без подправки. Продуктите би трябвало да са с положително качество и дозите с положителни пропорции. Основното преимущество е, че стопанинът знае какво приема домашният любим.

Недостатъците са в количествата, които мъчно се преценят и може животното бързо да стане с наднормено тегло. Освен това е трудоемко да се вършат домашни менюта, уравновесени в протеини, въглехидрати, липиди и минерални соли.

Суха храна

Крокетите са идеалното решение за заети стопани, тъй като би трябвало единствено да се дефинира количествено порцията и храната ще бъде поднесена.

Храненето на пинчера с гранули не позволява неточности както във връзка с храненето, по този начин и количествено. На всичкото от горната страна този вид диета ще подсигурява санитарно качество.

Тя устоя дълго време, когато пакетът е отворен и може да се съхранява повече от месец без проблеми. Това несъмнено е най-икономичната храна от всички.

Вижте и:

- Заболявания при пинчерите;

- Колко години живеят пинчерите;

- Отглеждане на Пинчер вкъщи;

- С кои породи кучета се схващат пинчерите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР