Добивът на шистов петрол в големите нефтодобивни региони на САЩ

...
Добивът на шистов петрол в големите нефтодобивни региони на САЩ
Коментари Харесай

EIA прогнозира: САЩ през октомври ще увеличат добива на шистов петрол с 0,8 %


Добивът на шистов нефт в огромните нефтодобивни райони на Съединени американски щати през октомври ще се увеличи в съпоставяне със септември със 74 хиляди барела до 8,843 млн. барела дневно, или с 0,8 %. Това предвижда отделът за енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA).

Най-голямо нарастване се чака от находището Permian – със 71 хиляди барела до 4,485 млн. барела дневно. Добивът от Niobrara съгласно упованията ще се усили с 12 хиляди до 767 хил.барела, от Bakken – с 2 хиляди до 1,471 млн., а от Appalachia – с 4 хиляди до 155 хиляди барела дневно. EIA чака да няма смяна при Haynesville и добивът да остане на равнището от 42 хиляди барела дневно.

Спад се чака от находищата на Anadarko – с 9 хиляди до 549 хиляди барела и на Eagle Ford – с 6 хиляди до 1,374 млн. барела дневно.

EIA дочаква също по този начин през октомври растеж на добива на газ от тези залежи – с 469 млн. куб фута до 82,362 милиарда куб фута дневно. Оценката за рандеман на газ през септември е за 81,893 милиарда куб фута.

Според данните на EIA общият брой на незавършените кладенци на залежи в огромните нефтодобивни региони в Съединени американски щати през август е намалял спрямо предходния месец със 142, до 7,95 хиляди кладенеца. Незавършените, само че пробити кладенци се одобряват като опция за бързо увеличение на добива от американските производители.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР