Добилата световна известност Човешкото тяло – Науката в нас може

...
Добилата световна известност Човешкото тяло – Науката в нас може
Коментари Харесай

Удивителна образователна изложба с истински човешки тела гостува в София от 14 април до 30 май

Добилата международна популярност " Човешкото тяло – Науката в нас " може да се види в Bulgaria Mall.
Една от най-посещаваните изложения в света, Човешкото тяло – Науката в нас, идва в София на 14 април и ще остане в столицата до края на май 2018 година Уникалната научна експозиция ще показа над 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, измежду които и 8 изцяло непокътнати човешки тела.
Човешкото тяло-Науката в нас е същинска пътуваща енциклопедия, която среща любопитната аудитория с метода, по който наподобява и действа личното ни тяло. Изложбата е основана от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, взаимно с интернационален екип, следвайки техниката на известния немски анатом Гюнтер декор Хагенс, наречена „ пластинация “. Процесът на пластинация е комплициран и минава през няколко стадия. Същността на метода е добиване на водата от човешките органи и тъкани и запълването им с полимер, като по този метод тялото може да се резервира стотици, даже хиляди години. Целта на Хагенс е била да сътвори способ, който разрешава на учещите човешкото тяло да имат по-близък контакт и подробен взор над обособените органи и системи, и в това време, един експонат да може да служи на науката доста по-дълго време, без да се постанова съхранението му при специфични условия. Благодарение на приноса на лекаря и откривател Хагенс, милиони хора по света имат опция да видят онлайн чудото на човешкото тяло.
Човешкото тяло-Науката в нас наблюдава и историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са почнали да изследват човешкия организъм, като детайлно показва всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за аргументите, водещи до най-често срещаните и тежки болести в човешкия организъм, а също и за методите да се предпазим от тях и водим по-здравословен метод на живот.
Образователната галерия, отдадена на човешкото тяло, е обиколила редица градове по света, като единствено част от тях са Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и за последните 10 години в привлякла над 40 милиона гости.
Човешкото тяло – Науката в нас – ще бъде открита в Bulgaria Mall, Ниво -2, тази събота, 14 април и ще е отворена за гости до 30 май 2018 година, всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети ще се продават на място и ще са на цени 10 лева за деца и 12 лева за възрастни, като се плануват и отстъпки за групови визити.
Билети могат да бъдат закупени и авансово от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.
Присъединете се: https://www.facebook.com/events/945136455645125/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР