Доайенът на пловдивските пътешественици – 86-годишният бивш учител по география

...
Доайенът на пловдивските пътешественици – 86-годишният бивш учител по география
Коментари Харесай

COVID-19 зазими най-коравия пловдивски пътешественик

Доайенът на пловдивските пътешественици – 86-годишният някогашен преподавател по география Стефан Григоров, се отхвърли от проектите си да посети Австралия в околните месеци.

Уличният музикант, който свири с китарата си шлагери по улицата на цяла Америка, Западна Европа и екзотичните елементи на Азия, бе решил да превземе тези месеци и Петия континент. Първоначално той смяташе да пътува до другар в Съединените щати, а оттова да вземе виза за Австралия и Япония.

На двете места Григоров планираше да купува разрешителни за махленски музикант и да свири за бакшиши от град на град. Оказало се, че поради коронавирус и в двете страни това е невероятно.

Като направил изследване открил, че Австралия е страната с най-затегнати ограничения в света, които не престават към този момент близо година. Местните даже я назовават „ концлагер “. В Япония било съвсем същото.

„ Временно се отхвърлих от пътешествията до момента в който светът се отвори отново. Дотогава ще изсвирвам пред Сладоледената къща на Главната в Пловдив “, изясни музикантът-пътешественик.



През май Григоров се разболя от коронавирус и го победи. В месеците преди този момент обиколи съвсем цяла Латинска Америка. Разходи се е по бул. „ 25 май “ в Буенос Айрес и се поклони пред статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро – и през цялото това време даже не прихване простуда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР