До средата на месец април Министерството на регионалното развитие и

...
До средата на месец април Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

До средата на април МРРБ ще проведе серия от дискусии за новото райониране на страната

До средата на месец април Министерството на районното развиване и благоустройството ще продължи да организира полемики за новото статистическо райониране на страната на равнище районни препоръки за развиване. Така ще бъдат обхванати всички шест региона, на които сега е разграничена страната. В полемиките са поканени за присъединяване областите шефове на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на районни държавни институции и други Дискусиите ще бъдат водени от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и ще се състоят в границите на идните съвещания на районните препоръки за развиване.

На 27 март, от 10.00 часа, в Ритуалната зала на Общинска администрация – Габрово ще се организира полемиката за Северен централен регион, в който влизат областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Разград, Русе.

На 29 март, от 10.30 часа, в хотел „ Форум " – Пазарджик е планувана полемиката за областите от Южен централен регион – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

На 3 април, от 10.00 часа, в Областна администрация – Стара Загора, заместник-министър Николова ще показа разновидностите за ново райониране и главните претекстове за смяна на регионите от равнище NUTS 2 в страната в границите на полемиката за Югоизточен регион за областите - Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

На 12 април,от 10.00 часа, в хотел „ Черно море " – Варна ще е срещата-дискусия за Североизточен регион с областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен.

Дискусиите в Северозападния и Югозападния регион към този момент се организираха.

Инициативата на Министерството на районното развиване и благоустройството цели необятно публично разискване на препоръчаните от междуведомствена работна група 3 разновидността за ново райониране на страната. Целта е да се чуят отзиви, позиции и причини, с цел да се вземе най-консенсусното и работещо решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР