До седмица Община Варна ще възложи ново проектиране на сградата

...
До седмица Община Варна ще възложи ново проектиране на сградата
Коментари Харесай

Проектират наново опасна сграда на начално училище във Варна

До седмица Община Варна ще разпореди ново планиране на постройката на начално учебно заведение „ Васил Левски “ във Варна. Това стана ясно на среща сред специалисти и родители, които упорстват децата им да влязат в ремонтирана и обезопасена постройка на 15 септември. Показахме ви учебното заведение във варненския квартал Аспарухово, издигнато преди 6 години, което през декември предходната година затвори порти, тъй като постройката е рискова.

Варна

Родителите на деца от учебно заведение „ Васил Левски “ се събраха на митинг пред Община Варна и желаеха персонално кметът на града да им даде гаранции, че рисковата постройка ще бъде ремонтирана до началото на новата образователна година.
Антония Жекова: По-бързо да се случат нещата, тъй като виждаме, че се забавя процесът на самото започване на работа по учебното заведение.
Кметът на града Иван Портних съобщи, че техническата експертиза, която е излязла в края на април, слага под подозрение законността на някои от документите на постройката. Затова казусът е предаден на Районната прокуратура във Варна. В същото време Община Варна е трябвало да откри проектантите на постройката, с цел да се откажат обществено от авторските си права.
Иван Портних – кмет на Варна: Ние нямаше по какъв начин да тръгнем да вършим каквото и да било, без това да е реалност и без да минем тези процедури, за които ви приказвам.
До 29 юни ще бъде подписан новият контракт за планиране и ремонт на учебното заведение. Строежът му обаче може да стартира най-рано на 30 октомври. Всички възпитаници от подготвителната група ще се образоват в детска градина „ Морски свят “, а останалите деца ще учат в Морската гимназия в Аспарухово. Класните стаи, нужни за целодневните занимания, ще бъдат ремонтирани със средства на Община Варна, с цел да дават отговор на условията на здравната ревизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР