"До събота ще възстановим моста между Хаджидимово и село Блатска.

...
"До събота ще възстановим моста между Хаджидимово и село Блатска.
Коментари Харесай

Борисов: До събота ще възстановим моста между Хаджидимово и село Блатска

"До събота ще възстановим моста сред Хаджидимово и село Блатска. Пътното платно е пропаднало заради придошлите води на Места ", заяви министър председателят Бойко Борисов във Facebook. Министър-председателят посети на място засегнатия от наводненията регион.

Той разгласи, че се построяват и спомагателни защитни насипи. "Реката сега е доста буйна, валя доста през последните няколко дни. Всички служби са мобилизирани и работят на цялостни обороти. Благодаря на българските строители, които се оправят доста добре в тези тежки условия ", сподели още министър председателят.

"На днешното държавно съвещание отпуснахме 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица "Климент Охридски “ в град Хаджидимово в резултат на наводненията и преваляванията там. Изпълняваме уговорките, които бяхме поели ", акцентира Борисов. Той даде обещание да беседва с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за опциите да се помогне на Хаджидимово за създаване на физкултурен салон към учебното заведение в града.

Министър-председателят се ангажира също да разиска с министъра на младежта и спорта Красен Кралев методите да се помогне на село Блатска за възобновяване на стадиона, който беше залят от реката.

В друго свое живо включване в обществената мрежа министър председателят се похвали, че половината от строителните действия по тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “ към този момент са изпълнени. "Това е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Той ще е с две обособени тръби за придвижване в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика. Строителните действия по обекта стартираха през октомври предходната година ", изясни Борисов.

Той заяви, че напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се построява по технологията „ потактово избутване “ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на придвижване.

"Магистрала "Струма " е следващият огромен строителен обект, който построяваме. Тук теренът е доста сложен, тук-там с огромна денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, по този начин и на "Хемус ", "Европа ", пътя Ботевград - Видин и други Иначе от жълтите павета е елементарно да коментираш, когато в никакъв случай нищо не си построил ", захапа Борисов опозицията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР