До последно си писал с жена в инстаграм Осемнадесетгодишният американец

...
До последно си писал с жена в инстаграм Осемнадесетгодишният американец
Коментари Харесай

18-годишният, застрелял децата в Тексас, първо прострелял баба си

До последно си писал с жена в инстаграм
Осемнадесетгодишният американец Рамос, който откри огън в начално учебно заведение в щата Тексас и умъртви 19 възпитаници и двама възрастни, в началото е прострелял баба си, която в този момент е в болница. После с кола той отишъл в учебното заведение и направил всеобщото ликвидиране. Мотивите за офанзивата остават незнайни.

Той бе премахнат от полицията. Тази драма още веднъж потопи Съединени американски щати в хроничния призрачен сън на насилието, породено от огнестрелните оръжия, съобщи Българска телеграфна агенция. А президентът Джо Байдън прикани американците да се опълчват на оръжейното лоби и да окажат напън върху членовете на Конгреса да одобряват рационални закони за правото за владение на оръжие, обобщават международните организации.

" Време е да превърнем болката в деяние ", съобщи Байдън в тирада в Белия дом. Той беше явно смутен от всеобщото ликвидиране в Тексас. " Кога, за Бога ще се противопоставим на оръжейното лоби? ", добави той и сподели, че е погнусен и отпаднал от серията от всеобщи стрелби в учебни заведения. " Трябва да действаме ", сподели Байдън и се разгласи за връщане на възбраната върху нападателните оръжия и за приемане на други " закони за оръжията, подбудени от здравия разсъдък ". "

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът съобщи, че стрелецът е умъртвил жертвите си по един нечовечен метод.

Трагедията се разигра в град Ювалди, на към 130 километра западно от Сан Антонио. Нападателят бе разпознат като Салвадор Рамос. Той е носил минимум една полуавтоматична пушка и е бил в паравоенна униформа, разясни полицейски сержант Ерик Естрада.

В образователното заведение " Роб " са учели деца на възраст под 10 години. Там се обучавали над 500 малчугани, измежду които близо 90 % били от фамилии на латиноси.

Масовото ликвидиране стана в миг, в който Байдън се връщаше от обиколката си в Азия. Веднага откакто той дойде във Вашингтон, той направи послание към нацията от Белия дом.

Вицепрезидентката Камала Харис също прикани за дейности по отношение на насилието с огнестрелно оръжие, дефинирано като народен камшик. " Нашите сърца не престават да са разрушени. Ние би трябвало да намерим храброст да действаме ", сподели тя в послание до Конгреса.

Председателката на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси назова стрелбата колосален акт, лишил бъдещето на " нашите скъпи деца ".

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че от дълго време е настъпило времето за деяние по отношение на насилието с огнестрелни оръжия.

Знамената в цялата страна ще са свалени през днешния ден на половина в символ на печал.

В последните години Съединени американски щати претърпяха няколко всеобщи стрелби в учебни заведения. През 2018 година при пукотевица в гимназия в Паркланд в щата Флорида бяха убити 17 души, от които множеството младежи. През 2012 година при пукотевица в началното учебно заведение " Санди хук " в Нютаун в щата Кънектикът бяха убити 26 души, измежду които 20 деца.

" Близо 10 години след стрелбата в " Санди хук " нашата страна е парализирана не от боязън, а от оръжейно лоби и една политическа партия, която не демонстрира никакво предпочитание да работи по какъвто и да е метод, който може да помогне да се избегнат тези нещастия ", сподели Обама, визирайки американското оръжейно лоби и Републиканската партия.

В Сената закон против насилието с огнестрелно оръжие беше подсилен от болшинството от сенаторите, само че въпреки всичко не съумя да преодолее нужния предел от 60 сенаторски гласа, с цел да се трансформира в настоящ нормативен акт.

Часове преди нападението причинителят изпратил на жена, живееща в Лос Анджелис, известието " На път съм да го направя ", написа английският в. " Дейли мейл ".

На 12 май Рамос тагнал дамата в фотография на закупените от него оръжия и ѝ споделил, че " ще разгласява още веднъж фотосите на оръжията му ".

" Какво общо имат оръжията ти с мен ", дала отговор тя в петък.

" Просто желаех да те тагна ".

В 5:43 сутринта Рамос пратил известието " На път съм да го направя ".

" Да направиш какво ", дала отговор тя. В отговор на което той я уверил, че ще й каже преди 11 часа и я подканил да остане будна.

" Имам дребна загадка, която желая да ти споделя ", добавил бъдещият нападател с усмихната емотиконка. " Бъди признателна, че те тагнах ".

" Не, това е просто плашещо ", гласял отговорът. " Едва те познавам, а ти ме отбелязваш в фотография с някакви огнестрелни оръжия? "

Последното му известие, от 9:16 сутринта, може да се разчете като " отивам да се проветря ". Стрелбата почнала в 11:32.

Жената реагирала с смут на новините. Тя показва страдание, че не е останала будна, с цел да може най-малко да се опита да го разубеди.

" Не знаех ", декларира тя.

В отговор на въпрос на консуматор на Инстаграм дали двамата са имали връзка тя акцентира, че едвам го познавала и даже не живее в Тексас.

Стрелецът е бил убит от чиновник на граничната защита на Съединени американски щати, който влезнал в учебното заведение, без да изчака подкрепление. Агентът бил ранен от нападателя, който стрелял иззад укрепление, само че съумял да излезе от учебното заведение, оповестява Асошиейтед прес, като цитира неизвестен източник.

Първоначално нападателят блъснал автомобила си край учебното заведение, което предиздвикало комшия да се обади на незабавния номер 911. Двама локални служители на реда влезнали в престрелка с нападателя и били простреляни. Не е ясно какъв брой време е минало преди да дойдат други представители на силите на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР