До полунощ валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се

...
До полунощ валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква до края на седмицата

До среднощ преваляванията на всички места ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 6°.
Утре ще е слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан, в североизточната половина от страната до мощен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София - към 20°. Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане доста по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево, по северното крайбрежие - с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, по билата и мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 7°.
В събота времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб от югозапад. Топло време с минимални температури сред 5° и 10° и оптимални сред 22° и 27°. През нощта против неделя от запад ще стартира нарастване на облачността, което бързо ще обхване цялата страна.
В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България, на доста места ще има превалявания, след обяд в обособени региони интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. В западните региони дневните температури доста ще се намалят, а в източните ще са към момента високи за първата половина от април. (НИМХ)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР