До октомври догодина автомагистрала Хемус между Варна и Търговище ще

...
До октомври догодина автомагистрала Хемус между Варна и Търговище ще
Коментари Харесай

До октомври 2020 г. магистрала Хемус между Варна и Търговище ще е готова

До октомври следващата година автомагистрала " Хемус " сред Варна и Търговище ще е подготвена, сподели през днешния ден при визитата си в крайморския град министър председателят Бойко Борисов. Заедно с министърът на финансите Владислев Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев той посети новостроящия се храм " Св. Прокопий Варненски ".

Парите за построяването на " Хемус " са напълно обезпечени и са на обособена сметка, уточни Борисов. По думите му заплащанията на строителите се правят, след приключването на обособените обекти. Премиерът добави, че сега се проектира секторът сред Търговище и Велико Търново.

По думите му цялата автомагистрала би трябвало да е подготвена до 3 години, вероятно 4 за най-тежките сектори.
Изграждането на " Хемус " е неотложно, с цел да се облекчи бизнесът в Северна България , сподели министър председателят. Той добави, че в тази част на страната се появяват от ден на ден предприятия, които работят за експорт и има потребност от хубави пътища.

В новостроящия се храм министър председателят и министрите разговаряха с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който уточни, че за цялостното привършване на дейностите са нужни още към 1 милион лв.. Владиката посочи, че към този момент има подготвеност да стартира изписването на иконите по стените, за което ще са нужни към 620 хиляди лв.. Най-важното сега е да се инсталира иконостасът и да се довърши подовото отопление, добави митрополитът. Той сподели още, че последната огромна черква във Варна - Катедралният храм, е осветена през 1886 година. Владиката изрази благодарността си към премиера за отпуснатите от държавното управление 200 хиляди лв. за ремонта на покрива на Катедралата.-->

Той напомни, че кабинетът отпусна средства и за градежа на новия храм. По думите му помощ е оказала и община Варна, която през годините е осигурила 1,4 милиона лв..

Обсъждането за обезпечаването на нужните за довършването на храма средства няма да е тази седмица, с цел да не се вършат мнения, че е предизборно, уточни Борисов. По думите му въпросът ще бъде дискутиран през идната седмица. Според премиера сумата може да бъде отпусната на два транша.

Финансовият министър Владислав Горанов уточни, че е добре църквата да се върне при хората, тъй като в предишното черквите не са строени от налози, а от дарения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР