До неотдавна те бяха екзотика, но днес безпилотните летателни апарати

...
До неотдавна те бяха екзотика, но днес безпилотните летателни апарати
Коментари Харесай

Птиците ще помагат в борбата срещу безпилотните летателни във Франция

До наскоро те бяха екзотика, само че през днешния ден безпилотните летателни апарати стават всекидневие. Те оказват помощ при потушаване на пожари и избавят потъващи, наблюдават за обстановката в града и доставят дребни товари, където е належащо. Но, както постоянно се случва, съвсем всяко откритие има противоположна страна, написа Российская газета, представена от " Фокус " Безпилотните летателни апарати не са изключение. Те към този момент вземат участие в актове на вандализъм, на контрабанда и на противозаконни въздушни фотоси. Но най-опасно е, че и терористите ги взеха на въоръжение. Например терористите от „ Ислямска страна “ започнаха да употребяват модифицирана версия на любителските квадрокоптери в качество на спонтанни бомбардировачи.

Как да се борим с сходни безпилотници? Те могат да се стрелят с пушка или с лазерен лъч. Срещу тях да се изправи дрон-прехващач. Може да се лишат от ръководство посредством система за радиоелектронно заглушаване.

Неочакван вид сега е проверяван от френските военни. Те считат, че евентуално рисковият безпилотен летателен уред не постоянно може да се смъкна – да вземем за пример, в случай че лети над жилищни здания или над събиране на хора. Тук са нужни по-щадящи способи. Французите са упражнявали за прехващането на дроновете отряд от четири орела. Те са получили имената на героите от романа „ Тримата мускетари “: Атос, Портос, Арамис и д’Артанян.

За да бъдат научени птиците да атакуват безпилотните летателни апарати, към корпуса на образователна машина са привързвани части месо. Още първите тествания демонстрират плюсовете на сходен „ лов “. Например на д’Артанян са му били нужни едвам 20 секунди, с цел да преодолее 200 метра, да нападна квадрокоптера и да върне „ плячката в базата “. Може би звучи прелестно, само че, уви, орлите се оправят добре с апарати със междинен размер, с маса, съпоставима с масата на птицата (пет килограма), а да се обезвреждат по-големи машини е нещо невероятно за тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР