До началото на новия сезон във Формула 1 остават по-малко

До началото на новия сезон във Формула 1 остават по-малко ...

Формула 1 готви революция в телевизионното отразяване през сезон 2018.



До началото на новия сезон във Формула 1 остават по-малко от 70 дни и подготовката в заключителната си фаза. Тепърва предстоят представянето на новите болиди и зимните тестове, но работата през паузата никога не спира.

Работа имат и новите собственици от "Либърти медия", които реално през 2018 г. трябва да покажат какви са плановете им за промяна на спорта. Компанията придоби спорта през миналата зима и нямаше никакво време за революции, тъй като сезон 2017 "чукаше" на вратата. Сега ситуацията е различна, а търговският директор Шон Братчис заяви, че се работи много сериозно по промяна както на пистата, така и извън нея.

Около Коледа Братчис се е срещнал с представители на всички отбори, като им е презентирал какви идеи има "Либърти" за новия сезон, а също така е събрал най-различни препоръки.

"Шон беше много откровен и каза, че идеята е за голяма стъпка напред. Както знаем 2017 г. беше встъпителна година за тях, те влязоха буквално в движение и повече тестваха нещата, за да видят дали ще се харесат на хората", каза шефът на "Макларън" Зак Браун.

F1 was the fastest-growing sport brand on social media platforms in 2017

Full story and statistics

Източник: dnevnik.bg