До момента Световната здравна организация (СЗО) няма официална информация, че

...
До момента Световната здравна организация (СЗО) няма официална информация, че
Коментари Харесай

Няма официално постъпила информация в СЗО за руската ваксина

До момента Световната здравна организация (СЗО) няма публична информация, че ваксина против заболяването COVID-19, породена от ковид, може да бъде записана в Русия в близко бъдеще. СЗО изхожда от това, че всяка ваксина би трябвало да премине нужните проби в сходство с разпоредбите, преди да бъде лицензирана, съобщи представителят на организацията Кристиан Линдмайер на брифинг в Женева.
Журналисти се заинтересуваха какъв брой е безвредна бъдещата съветска ваксина и дали тя ще бъде приета от СЗО. В тази връзка Линдмайер изясни, че има няколко отчета за създаването на ваксина в Руската федерация, само че в СЗО „ не са постъпили публични данни за това, а то е значимо “.
" Ако имаше нещо публично по тази тематика, тогава нашите сътрудници от Регионалното бюро на СЗО за Европа, несъмнено, щяха да схванат за това ", сподели той.
„ Като цяло има инструкции и наредби за безвредно създаване на ваксина и това несъмнено би трябвало да се съблюдава, с цел да се удостовери по какъв начин работи имунизацията или лекуването и на кого може да помогне “, продължи Линдмайер. Ако някоя ваксина има „ негативни странични резултати “, тогава те „ могат да надминат позитивните резултати “. " Всички ваксини би трябвало да преминат през разнообразни проби и опити, преди да бъдат лицензирани ", съобщи формалният чиновник, като акцентира, че разпоредбите и насоките на СЗО за създаване на медикаменти би трябвало да се следват от всички страни-членки на организацията.
Руският фонд за директни вложения (RDIF) чака съветската ваксина против ковид да бъде записана в границите на 10 дни. Това заяви в понеделник шефът на фонда Кирил Дмитриев в изявление за телевизионния канал Русия-24. Той акцентира, че при положение на регистрация на имунизацията в границите на идващите 10 дни, Русия ще изпревари освен Съединени американски щати, само че и всички други страни.
По-рано министърът на опазването на здравето на Руската федерация Михаил Мурашко съобщи, че клиничните изпитвания на ваксина, създадена от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология към Министерството на здравеопазването на Русия, са завършили. Друга ваксина, създадена от Държавния проучвателен център по вирусология и биотехнология " Вектор " на „ Роспотребнадзор “, в този момент е на стадий клинични изпитвания. Министерството на здравеопазването възнамерява да стартира всеобща имунизация на популацията през октомври.
Вижте още:
Русия записва ваксина против ковид до дни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР