До март 2023 г. в Обединеното кралство ще бъдат засадени ...

До март 2023 г. в Обединеното кралство ще бъдат засадени

Засаждат 80 000 дървета във Великобритания в памет на кралица Елизабет II

До март 2023 година в Обединеното кралство ще бъдат засадени към 80 000 дървета в памет на умрялата през септември кралица Елизабет Втора, заяви " Дейли мейл ".
Прочетете още
Британското министерство на околната среда, прехраната и развиването на селските региони разгласи, че за задачата ще бъдат отпуснати 499 000 лири (над 600 000 долара), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Зелените площи играят жизненоважна роля в битката с климатичните промени и опазването на биоразнообразието. Инициативата ще бъде трайна респект към изключителната работа на Нейно Величество в изгода на страната и нацията ", споделиха от Комисията по горите.

По-рано в Обединеното кралство беше оповестена програмата " Зеленият балдахин на кралицата " (QGC, Queen`s Green Dome), в границите на която ще бъдат засадени 3 милиона дървета в цялата страна. Кампанията е част от план, стартиран от монарха през 2015 година, за запазване на реликтовите гори и развиване на стабилно горско стопанство в Британската общественост. Между октомври 2021 година и март тази година са засадени над един милион дървета.

Източник: trafficnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg