До края на тази година са отпуснати 35 336 хил.

...
До края на тази година са отпуснати 35 336 хил.
Коментари Харесай

Враца се готви за зимата

До края на тази година са отпуснати 35 336 хиляди лева на кметствата за снегопочистване, а за зимно поддържане и разчистване на общински пътища са планувани близо 110 000 лева Това сподели заместник-кметът Мария Попова на извършената през днешния ден среща за готовността на общината на съвещание за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия.
Ето с каква техника разполага общинското дружество „ БКС “: „ Към момента компанията разполага с над 400 тона сол и 560 кг. магнезиев хлорид. Техниката е в редовност и безпроблемно могат да се почистват улиците, в случай че завали сняг. Това сподели Божидар Димитров, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на „ БКС “.
" До края на месец октомври ще бъдат налични нужните количества сол и пясък, с които да бъде обработена уличната мрежа в обитаемоте места ", добави Димитров, като посочи, че ръчното разчистване на пешеходните зони от сняг ще бъде осъществявано от чиновници на „ БКС “, с 9 роторни машини, трактори и мултикар.
На съвещанието стана ясно още, че е извършена работна среща с кметовете на обитаеми места и те ще показват подписаните контракти с арендатори. „ Открита е социална поръчка за снегопочистване и на четвъртокласната пътна мрежа, на територията на общината. “ – добави Нина Калеева.
Детските заведения, отопляващи се на твърдо гориво и въглища, са подготвени да работят в идните зимни условия.Представителите на полицията, водоснабдителното сдружение, ЧЕЗ, както и на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ обявиха, че ще спомагат за безпроблемното снегопочистване на територията на община Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР