До края на март, физическите лица могат да ползват отстъпката

...
До края на март, физическите лица могат да ползват отстъпката
Коментари Харесай

Последни дни за плащане с отстъпка на данъка върху доходите

До края на март, физическите лица могат да употребяват отстъпката от 5%, само че не повече от 500 лева при заплащане на налога погодишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, жителите би трябвало да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 31 март налога за довнасяне, понижен с отстъпката, както и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности, припомнят от Национална агенция за приходите.

Най-лесно и бързо заплащането, за което не се дължат такси, се прави посредством така наречен „ виртуален ПОС “ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). Това е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От основаването ѝ през нея са осъществени повече от 2,8 милиона преводи за близо 1,4 милиарда лева, а от началото на тази година през виртуалния ПОС са платени над 895,7 млн. лева

От приходната организация поучават потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите благоприятни условия в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като подадат годишните си заявления и платят отговорностите си онлайн. Освен през е-портала, данъкоплатците могат да платят с карта без да дължат такси и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nra.bg/ или на телефони: 0700 18700 или 02/9859 6801, на цена, според цената на съответния оператор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР