До края на годината във всички населени места на община

...
До края на годината във всички населени места на община
Коментари Харесай

Във всички населени места на община Тунджа ще бъдат поставени камери

До края на годината във всички обитаеми места на община Тунджа ще бъде сложено видеонаблюдение. Записите от камерите ще се съхраняват в период от 1 месец и при нужда ще бъдат предоставяни на полицията.

Изграждането на системата за видеонаблюдение се финансира от общинския бюджет, като за първия стадий са обезпечени 30 000 лв.. В момента се слагат 200 камери в 20 села на общината, като до края на годината се планува да бъдат обхванати всички 44 села, обясни секретарят на община Тунджа Антон Кръстев:

" С районното ръководство взаимно координираме работата по установяване на местата за слагане на тези камери. Към този миг органите на полицията не са в подготвеност да одобряват тази информация в собствен команден център и да следят. Тази информация ще бъде забележима при нас за цялата територия и надлежно предоставена при нужда. "

Кражбата на селскостопанска продукция, изключително по време на прибирането на реколтата, както и огромната битова престъпност, принудиха управлението на община Стралджа с изключение на видеонаблюдение, да сътвори и общинско звено за защита, заяви кметът на Стралджа Атанас Киров. Издръжката на защитата натоварва общинския бюджет в допълнение с към 100 000 лв. годишно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР